Харківські плавці в ластах виграли 20 медалей на Кубку України (ФОТО)

01.03.2013 09:04 Спорт
фото СК НТУ "ХПІ" фото СК НТУ "ХПІ"
Дев'ять золотих, вісім срібних і три бронзові нагороди - це підсумок виступу харківських спортсменів на Кубку України з плавання в ластах, який завершився в Києві.

Чотири рази в індивідуальних запливах на вищу сходинку п’єдесталу піднімалася заслужений майстер спорту Катерина Дєлова.

Вихованка спортклубу Харківського Національного педагогічного університету виграла в столиці України дистанції п'ятдесят і сто метрів в ластах, «полтинник» пірнанням та стометрівку з аквалангом. 

По одному титулу на Кубку України завоювали Надія Анокіна і Катерина Гуревич, які представляли НТУ «ХПІ», а також Олена Коврига із ХНПУ ім. Г. Сковороди. Спільними зусиллями Дєлова, Коврига, Гуревич та Каріна Шатова швидше за всіх пропливли жіночу естафету чотири по сто метрів в біластах, яка вперше проводилася в рамках Кубка України. 



У чоловічій естафеті першою також фінішувала харківська команда у складі Бориса Сабова, Владислава Неверовича, Вадима Шамаріна та Ігоря Крапівіна. А вихованець спортклубу НТУ «ХПІ» Денис Парфенюк, ставши у Києві срібним призером, встановив при цьому новий юнацький рекорд Харківської області на дистанції двісті метрів у біластах - 1 хвилина 48,85 секунди. 



У командній першості Кубка України з плавання в ластах харківські «іхтіандри» посіли третє місце, пропустивши вперед збірні Києва та Сєвєродонецька. Готували збірну Харківської області до цих змагань заслужені тренери України Сергій Василенко та Андрій Ляшенко. За доброю традицією всебічну допомогу в організації виїзду на масштабні змагання національного масштабу харківській команді надали Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації та обласне відділення Товариства сприяння обороні України.

Наприкінці березня кращі українські «підводники» та спортсмени з країн СНД спробують проявити себе на четвертому міжнародному турнірі з плавання в ластах, який пройде у харківському басейні «Політех».

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта