Харківський боксер змагатиметься з дияволом

16.04.2013 14:46 Спорт
http://atn.ua http://atn.ua
Діючий чемпіон Європи за версією WBO у суперлегкій вазі харків’янин Сергій Федченко захищатиме свій титул у поєдинку проти іспанця Каріма Уазгарі на прізвисько «El Diablo» («Диявол»).

Сергій Федченко на сьогодні є найпопулярнішим і найуспішнішим харківським боксером. Сергій входить у першу п’ятірку світового рейтингу WBO, на його рахунку 34 поєдинки на професійному рингу, 32 перемоги, 14 з яких було досягнуто нокаутами. Найбільш значущий і яскравий поєдинок у його кар’єрі відбувся рік тому в Мексиці, на Батьківщині чемпіона світу за цією версією, Хуана Мануеля Маркеса, з яким ці бився наш земляк. Незважаючи на поразку, Сергій Федченко зміг заявити про себе як про сильного й гідного суперника. Маркесу було дуже нелегко в тому бою, а перемогу він отримав лише завдяки рішенню суддів.

Майбутній поєдинок (20 квітня) стане для Сергія першим захистом титулу чемпіона Європи за версією WBO в суперлегкій вазі, який харків’янин завоював у грудні минулого року, перемігши Азада Азізова.

Нинішнім суперником Сергія Федченка стане 33-річний Карим Уазгарі. Хоча іспанець не має такого досвіду, як український чемпіон (він провів на професійному рингу всього 19 боїв), у нього є ряд інших переваг, а головний його козир – різноманітна ударна техніка.

«Карим Уазгарі дуже серйозний суперник, незважаючи на те, що в нього всього 19 поєдинків на професійному ринзі. Він швидкий і все вміє, – повідомив Сергій Федченко на зустрічі з журналістами. – Про те, що моїм суперником буде Уазгарі, я дізнався за два тижні. Цього часу на підготовку, звичайно, замало, але, я сподіваюся, нам вистачить. Головне, що ми змогли подивитися його бої, дізнатися, як він працює, що собою являє. А наші спаринг-партнери нам дуже допомогли підготуватися до бою, за що їм велике спасибі».

Підготовку до захисту свого титулу Сергій розпочав ще кілька місяців тому. Роботі в рингу передувала виснажлива загальнофізична підготовка, яку Сергій здійснював у Криму. Щоб набрати потрібну форму, боксерові довелося скинути кілька зайвих кілограмів. Зараз триває завершальна стадія тренування – спаринги. Варто зазначити, що для Сергія було підібрано понад десяти спаринг-партнерів з різною технікою, кожен з яких проводив по одному раунду. Таким чином удалося змоделювати універсальну техніку майбутнього суперника.

«Уазгарі непоганий боксер, багатосторонній і різноманітний. Хоча після бою з Маркесом будь-який суперник нам здасться слабкішим. Утім, налаштовуємося на бій дуже серйозно. Сергій уже практично готовий до поєдинку. Минулого тренування ми провели перевірочний бій. Зараз проведемо ще заключний 12-раундовий спаринг, після якого все буде видно на 100 %. Завдяки зборам підійшли до бою в хорошій формі», – повідомив тренер боксера Віктор Демченко.

Отже, 20 квітня в харківському Палаці спорту очікується справжнє свято боксу. Крім титульного бою, на рингу пройдуть дев’ять поєдинків андеркарту, в яких візьмуть участь ще три харківські боксери: Валентин Головко, Дмитро Семернін і Дмитро Федас.

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №45 від 13.04.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта