Харківський футбольний клуб вийшов на четверте місце в чемпіонаті України

23.08.2012 11:38 Спорт
Геліос - у фаворитах Чемпіонату Геліос - у фаворитах Чемпіонату
У шостому турі Першості України з футболу серед команд Першої ліги харківський «Геліос» на своєму полі приймав київську «Оболонь».

Столичні гості ще в минулому сезоні виступали в національній Прем'єр-лізі, а за підсумками нинішнього чемпіонату ставлять перед собою завдання знову повернутися в елітний дивізіон українського футболу. Для цього «Оболоні» необхідно набирати дорогоцінні турнірні очки й у Харків кияни їхали лише за перемогою. Саме «пивовари» активніше розпочали зустріч і вже з перших хвилин стали обстрілювати ворота «сонячних». Однак, здебільшого це були дальні удари, які особливої загрози для голкіпера «Геліоса» Дениса Сидоренка не представляли.

Господарі поля змогли перехопити ініціативу в середині першого тайму. Спочатку чудову можливість відкрити рахунок отримав Ігор Тістик. Але вискочивши один на один з воротарем «Оболоні» півзахисник «червоно-чорних» запустив м'яч над поперечиною.

А ще через кілька хвилин після подачі з кутового небезпечно по воротах пробив Владислав Налигач. Проте його «пострілу» також трохи не вистачило влучності. В свою чергу гості спробували змінити хід подій та забитий жаданий гол перед самою перервою. Однак двічі «Геліос» виручив голкіпер і ще одного разу харків'ян підстрахувала штанга власних воріт, яку на міцність перевірив нападник «Оболоні» Олександр Піщур.

На зустрічних курсах команди почали і другу половину матчу. Але якщо гості, як і раніше, не отримували дивідендів від своїх активних атакуючих дій (причому Піщур знову влучив у штангу воріт «сонячних»), то «Геліос» на 59-й хвилині поставився до реалізації моментів більш серйозно. Після навісу зі штрафного м'яч у сітку «пивоварів» з кількох метрів проштовхнув Сергій Герасимець - 1:0.

Розуміючи, що потрібно рятувати матч, наставник «Оболоні» Сергій Конюшенко спробував підсилити гру новими гравцями. І така тактика, дійсно, принесла киянам успіх. На 78-й хвилині Дениса Сидоренка точним ударом у нижній кут воріт «пробив» Сергій Мякушко, який незадовго до цього вийшов у «Оболоні» на заміну. На куражі гості посилили натиск на ворота «червоно-чорних». Тепер вже головний тренер «Геліоса» Володимир Шеховцов, намагаючись збити атакуючий порив приїжджої команди, своєчасно кинув у бій свіжі сили. Ігор Худобяк, Руслан Качур, Андрій Кандауров та Антон Корольчук, які з'явилися на полі у другому таймі, таки змогли відсунути гру від своїх воріт.

А коли вже всім здавалося, що матч так і завершиться в нічию, господарі поля на радість місцевим уболівальникам провели довгоочікуваний переможний м'яч. Вже в компенсований арбітром час після подачі з кутового Ігор Худобяк «виграв повітря» та вколотив круглий «снаряд» у ворота гостей - 2:1!

Перемога, вирвана на останніх секундах гри, дозволила «Геліосу» піднятися в чемпіонаті на четверте місце. Зараз в активі підопічних Володимира Шеховцова одинадцять очок. Нагорі турнірної таблиці після шести турів двовладдя - по тринадцять балів набрали алчевська «Сталь» і донецький «Олімпік».

Олексій Заржицький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта