Харківський льодолаз привіз з Кореї срібну медаль

28.01.2013 12:49 Спорт
Ще однією медаллю поповнився арсенал спортивних нагород Харківщини.

Цього разу срібло з чемпіонату світу з льодолазіння із Кореї привіз уродженець Чугуївщини Валентин Сипавін.

Поборотися за першість цього року зібралися 60 спортсменів із 21 країни світу. Україну цього року представляв лише Валентин Сипавін. У кваліфікації на своїй трасі він показав третій результат, відставши від лідерів змагань на дев’ять і п’ять секунд відповідно. У фіналі під час першої спроби у нашого спортсмена на початку траси зламалася зачіпка.


Трасери підтвердили факт поломки, і судді прийняли рішення про перестартування. Після цього Сипавін став другим, поступившись лідерові змагань Олексію Томілову всього лише на вісім секунд.

– У фіналі я стартував передостанній. Вийшов, прив’язався, поліз. Четверта зачіпка – підхоплення. Впевнено її беру, ноги вище забиваю і тягнуся до наступної. За мить я вже лечу вниз і зависаю на мотузці. Один молоток завис на карабіні відтяжки. Дивлюся на нього вгору з думками: «Скільки сил витрачено, а форма яка – краща за весь час».


Мало не плачу. Кажу корейцям: «Перевірте зачіпку, я її, здається, зламав», – розповів Валентин Сипавін. – У минулому році було те ж саме – зачіпку я зламав, але перестартування мені не дали. У цьому пощастило набагато більше. Я знову взув кошкоботи, одягнув рукавиці. Вийшов, прив’язався, поліз. Як піднімався, не пам’ятаю, але мене було не зупинити. Пам’ятаю вже, як судді відв’язують мотузку і вітають з першим місцем. Я щасливий. Але хвилин за п’ять підходить Олексій Томілов і каже, що вивісили офіційні результати. Він – перший, я – другий.

Вітаємо один одного. Вісім секунд... Завжди прикро програвати. Але пам’ятаючи свій стан після зриву на першій спробі, розумію, що могло бути й гірше. Головне – це медаль чемпіонату світу.

Ірина ГУДЗЬ, матеріал з газети "Слобідський край" №12 від 26.01.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта