Харківський "Локомотив" обіграв французів

26.11.2012 14:54 Спорт
фото Олексія Заржицького фото Олексія Заржицького
Харківські «залізничники» в 1/8 фіналу континентальної волейбольного турніру двічі обіграли одного з лідерів чемпіонату Франції.

Незважаючи на виїзну перемогу в першому матчі протистояння з французьким клубом «Канн», коли тиждень тому «Локомотив» дотиснув суперника у п’ятому сеті, на повторну зустріч у Харкові команди виходили практично з рівними шансами на успіх.

Своє бажання пробитися до чвертьфіналу гості наочно продемонстрували у стартовій партії. Французи змогли одразу захопити ініціативу та відірватися на чотири м’ячі. Утім, «залізничники» у середини сету зуміли вирівняти ситуацію – 14:14. Наставник гостей Крістоф Мено тут же взяв тайм-аут, під час якого зумів знайти для своїх підлеглих потрібні слова. Завершальну частину першої партії волейболісти «Канн» провели більш агресивно та здобули перемогу з різницею в чотири очки.

На початку другого сету команди грали на рівних. Проте відмінна гра на блоці Миколи Рудницького, а також атаки Сергія Тютліна та ейси Дмитра Терьоменка дозволили «залізничникам» піти у відрив і завершити партію із солідним запасом – 25:19. З рівний рахунком по партіям при такій грі третій ігровий відрізок мав чи не ключову роль.

Суперники відчайдушно намагалися заволодіти ініціативою, тримаючи одне одного на мінімальній відстані. Однак після того, як установився рахунок 10:9, «Локомотив» повним ходом пішов у відрив. Домігшись після другої технічної перерви переваги у шість м’ячів – 20:14, господарі зуміли зберегти цей розрив до кінця третьої партії.

Розв’язку матчу переповнений Палаці спорту «Локомотив» ім. Г. М. Кірпи отримав у четвертому сеті. Лідируючи по ходу партії 17:13, підопічні Юрія Філіппова змусили похвилюватися своїх уболівальників, дозволивши французам зрівняти цифри на табло – 19:19. На щастя, доводити справу до нервової гри на «більше-менше» харківські волейболісти не стали. Після рахунку 22:21 Сергій Тютлін і Франк Депестель привели поєдинок до матч-болу, а помилка гостей на останньому розіграші означала, що «Локомотив» здобув перемогу з рахунком 3:1 та завоював путівку в наступний раунд плей-оф єврокубкового турніру.

– Суперник у нас був дуже серйозний. Клуб «Канн» – десятикратний чемпіон своєї країни. Але сьогодні «Локомотив» продемонстрував справжню командну гру. Могли ми виграти й першу партію, але наприкінці трохи не вистачило вдачі. У цілому ж ми набагато краще зіграли на блоці та в підсумку отримали необхідний результат, – зазначив після матчу один з кращих гравців у складі «залізничників» Микола Рудницький.

У чвертьфіналі Кубка ЄКВ суперником «Локомотива» буде грецька команда «Памвохаікос», яка в 1/8 фіналу пройшла кіпрський клуб «Анортосіс». Першу гру харків’яни проведуть на виїзді 5 грудня, а повторна зустріч відбудеться через тиждень у харківському Палаці спорту «Локомотив» ім. Г. М. Кірпи.

Олексій Заржицький, матеріал з газети "Слобідський край" №141 від 24.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта