Харківський "Локомотив" виграв перший матч Єврокубку

25.10.2012 11:42 Спорт
фото ВК "Локомотив" фото ВК "Локомотив"
Харківський волейбольний клуб «Локомотив» успішно стартував у європейському Кубку ЄКВ сезону 2012–2013 рр.

У вівторок, 23 жовтня, у першому матчі 1/16 фіналу континентального турніру харків’яни на виїзді впевнено обіграли сербську команду «Воєводина» з міста Нові Сад.

Перший сет підопічні Юрія Філіппова «узяли» без особливих нервових і фізичних затрат. «Локомотив» із самого початку зустрічі заволодів тотальною перевагою на майданчику та швидко повів у партії з рахунком 7:0. Харків’яни набирали очки й надалі і завершили перший сет із солідним запасом у 12 м’ячів – 25:13.

У другому ігровому відрізку віце-чемпіон Сербії намагався нав’язати боротьбу. За підтримки рідних трибун волейболісти «Воєводини» активно заграли біля сітки та кілька разів виходили по ходу партії вперед. Утім, уже до першої технічного перерви «Локомотив» вирівняв ситуацію, а потім харків’яни забили поспіль чотири м’ячі та повели в рахунку 11:7. Господарі майданчика кинулися наздоганяти суперника і в середині сету скоротили рахунок до мінімуму – 14:13. Надалі команди грали на рівних, але наприкінці партії все ж таки кращими виявили себе саме «залізничники», які здобули черговий локальний успіх у матчі – 25:23.

Третій сет за перебігом подій був майже тотожним першій партії. «Локомотив» постійно лідирував у рахунку – 4:0, потім 10:5, 13:7, 23:15, а в підсумку довів справу до цілком логічного завершення – 25:17 у партії та загальні 3:0 у матчі на користь «залізничників».
Повторна зустріч у рамках 1/16 фіналу волейбольного Кубка ЄКВ між цими командами відбудеться в Харкові в останній день жовтня на майданчику Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. М. Кірпи. Після «сухої» перемоги на виїзді фаворитом у цьому протистоянні, безумовно, вважаються чинні чемпіони України.

Олексій Заржицький, матеріал з газети "Слобідський край" №128 від 25.10.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта