Харківський «Локомотив» здолав грізний «Фенербахче»

12.12.2013 10:44 Спорт
Фото: ВК "Локомотив" Фото: ВК "Локомотив"
Волейбол найвищого ґатунку повернувся до Харкова. В рамках 1/16 фіналу європейського Кубка Виклику «Локомотив» приймав на своєму майданчику лідера нинішнього чемпіонату Туреччини - титулований клуб «Фенербахче».

Стартову партію цього, як виявилось, досить напруженого поєдинку краще провели господарі. Гравці «Локомотива» досить швидко заволоділи ігровою перевагою та, здійснивши стрімкий ривок у середині сету, здобули впевнену перемогу з рахунком 25:16.

Втім, цей легкий локальний успіх зіграв із «залізничниками» злий жарт, які, напевно, трохи зарано повірили у кінцевий позитивний для себе результат.

Дві наступні партії господарі програли з такою ж легкістю - 18:25 та 17:25.

Не зовсім вдало харківські волейболісти розпочали й четвертий ігровий відрізок, в якому вони довгий час були в ролі відстаючих - 6:7, 7:9, 8:11, 9:12. Але головному тренеру «Локомотива» Юрію Філіппову на цей раз вдалося «перезавантажити» своїх підопічних. Результативні дії в атаці Яна Єрещенка та надійна гра біля сітки Юрія Томіна і Георгі Братоєва дозволили «залізничникам» спочатку наздогнати суперника, а потім перевести партію у харківське «русло», вигравши її з перевагою в три м’ячі - 25:22.

У вирішальному ж п'ятому сеті у господарів майданчика немов відкрилося друге дихання, коли після рахунку 7:6 підопічні Юрія Філіппова набрали поспіль вісім залікових очок! У підсумку, завершивши укорочену партію з рахунком 15:6 на свою користь, харків'яни здобули й загальну перемогу в матчі - 3:2.

Втім, для виходу в наступне коло континентального волейбольного турніру «Локомотив» зробив лише перший крок. Володар «путівки» в 1/8 фіналу Кубка Виклику визначиться тепер після повторної гри між цими командами, яка відбудеться в Туреччині 19-го грудня.

Олексій Білобровко 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта