Харківський марафон визнали на міжнародному рівні

09.10.2017 10:15 Спорт
Фото: із соцмережі Фото: із соцмережі
Траси Харківського міжнародного марафону і напівмарафону сертифіковані представником Асоціації міжнародних марафонів і пробігів (AIMS).

Сертифікацію з 6 по 8 жовтня провів офіційний представник AIMS, міжнародний вимірювач категорії «А» Тадеуш Джеконскі. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Траси сертифіковані на чотири роки. Сертифікація надає кілька можливостей — проводити змагання національного і міжнародного рівнів, кваліфікуватися на серію щорічних змагань «World Marathon Majors» і подати заявку на присвоєння «Bronze label IAAF» (трирівнева система оцінки шосейних бігових змагань).

Зазначимо, що напівмарафон пройде в Харкові 25 березня 2018 року, а 5-й ювілейний Харківський міжнародний марафон — 29 квітня.

Міжнародний марафон у Харкові проводять щорічно, він внесений до Книги рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. Траса, якою проходить марафон, прокладена центральними вулицями Харкова і охоплює основні пам'ятки міста. У марафоні 2017 року взяли участь близько 10 тис. осіб - спортсмени з 15 країн світу.

Читайте також: Харківський університет готується встановити рекорд

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта