Харківський Металіст позбавили бронзових нагород. Подробиці

05.08.2013 10:01 Спорт
http://football.sport.ua/ http://football.sport.ua/
Не зовсім приємні новини для харківських шанувальників футболу наприкінці минулого тижня прийшли із швейцарської Лозанни.

Другого серпня спортивний арбітражний суд таки визнав поєдинок «Металіст» – «Карпати», що відбувся 19 квітня 2008 року і завершився перемогою харківського клубу з рахунком 4:0, договірним.

За рішенням лозаннського суду з клубів не буде знято по 9 очок, однак обидва будуть змушені сплатити штрафи у розмірі еквівалентному 25 тисяч доларів.

Крім того «Металіст» було позбавлено бронзових нагород, які підопічні Мирона Маркевича здобули в чемпіонаті України у сезоні 2007/2008 рр.. Суд також заборонив спортивному директору «Металіста» Євгену Краснікову вести футбольну діяльність протягом п’яти років і оштрафував його на 10 тисяч доларів. Керівників «Карпат», зокрема Петра Димінського та Ігоря Дедишина, оштрафували на 5 та на 2,5 тисячі доларів відповідно й наклали умовні санкції на випробувальний період (один рік та шість місяців відповідно).

Своїм рішенням лозаннський суд дискваліфікував футболістів Сергія Пшеничних, Миколу Іщенка, Василя Кобіна, Володимира Федоріва, Мацея Налєпу на три роки з умовним терміном у два роки. Сергія Лащенкова дискваліфікували на п’ять років. Усіх вищевказаних футболістів також оштрафували на 10 тисяч доларів. У 2008 році ці гравці виступали за львівський клуб, проте зараз вони представляють інші команди, для яких таке рішення напевно стане «як грім серед ясного неба». Зокрема Сергій Пшеничних наразі захисник саме «Металіста»…

У харківському клубі вже заявили, що з повагою ставляться до рішення лозаннського суду, проте юристи «Металіста» після аналізу всіх документів не виключають можливості оскаржити цей вердикт у Верховному суді Швейцарії.

На рішення з Лозанни майже відразу відреагував і президент «Металісту» Сергій Курченко:

- Справа, по якій прийнято рішення, тягнеться з 2008 року, коли у клубу був ще попередній власник. Терміни її розгляду, і, головне, момент винесення рішення - в ході відбіркового туру Ліги Чемпіонів - нас засмутили. Думаю, що дане рішення не буде нести істотних наслідків для «Металіста» в майбутньому. Ми детально розберемося в його обґрунтованості та зробимо все для захисту наших інтересів. «Металіст» робить успіхи, виступає в Лізі Чемпіонів і ми будемо домагатися, щоб спори п'ятирічної давності не заважали клубу рухатися вперед - наводить слова керівника «Металісту» офіційний сайт харківського клубу.

Олексій Заржицький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта