Харківський "Металіст" програв "Легії" та покинув Лігу Європи

07.11.2014 08:00 Спорт
kh.vgorode.ua kh.vgorode.ua
Програвши варшавській «Легії» 2:1, харківський «Металіст» позбувся всіх шансів на вихід з групи.

У матчі-відповіді проти польського клубу очікувалося, що «Металіст» виложиться по повній та зможе зробити все, щоб поборотися за вихід в плей-оф. Проте дива не сталося. Вже на перших хвилинах поляки по-хазяйськи захопили ініціативу, і якби їх удари по воротах були точнішими, то вже в перші 10 хвилин у воротах «Металіста» могло побувати як мінімум два м'ячі. Спочатку Володимир Дишленкович з трудом впорався з ударом Міхала Кухарчика, а потім із забійної позиції пробивав Томаш Йодловець, але м'яч пролетів в лічених сантиметрах від штанги.

Проте, харків'янам вдалося впоратися із стартовим натиском суперника, і в другій третині першого тайму не тільки відсунути гру від своїх воріт, а й відзначитися голом. На 22-й хвилині після розіграшу кутового м'яч відскочив до Марко Торсігльєрі, який п'ятою підняв його над штрафною. а Василь Кобін створив справжній шедевр - по-бразильськи ножицями через себе відправив його у ворота 0:1.

Ось тільки радість та перевага гостей були недовгими. Вже на 29-й хвилині «Легія» зрівняла рахунок. Навіс з кутового завершився невиразною грою голкіпера «Металіста» на виході. Володимир Дишленкович пішов на м'яч, залишивши не прикритий кут, чим і скористався Марек Сагановськи, переправивши головою м'яч у ворота -  1:1.

Початок другого тайму також був за господарями поля, які всіляко прагнули вирвати перемогу, проте знову пробити Володимира Дишленковича їм довгий час не вдавалося. В свою чергу, «Металіст» у другому таймі теж створив ряд небезпечних моментів і міг виходити вперед. По-справжньому гаряче біля воріт «Легії» стало з виходом на поле Едмара, який на 83-й хвилині потужним ударом пробив у створ воріт суперника. Польському голкіперу довелося продемонструвати всю свою майстерність, щоб парирувати удар хавбека збірної України.

А наступний епізод на 84-й хвилині був уже біля воріт «Металіста». Футболісти «Легії» зловили харків'ян на контратаці і, скориставшись справжньою дірою в обороні, вивели Ондрея Дуду на побачення з голкіпером. Хавбек польського клубу виграв дуель у Володимира Дишленковича - 2:1.

Таким чином «Легія» виграла свій четвертий матч поспіль та з максимальними 12-ма очками очолює групу L. В свою чергу «Металіст» зазнав четвертої поразки в Лізі Європи і втратив шанси на вихід з групи.
Наступний матч харків'яни проведуть 27 листопада на виїзді проти турецького «Трабзонспора».

Що стосується решти українських клубів, які беруть участь в Лізі Європи, то вони добилися перемог. «Дніпро» взяв реванш у азербайджанського «Карабаху» (2:1) і зберіг шанси на вихід з групи, а київське «Динамо», навіть граючи в меншості після видалення Александра Драговича, змогло двічі вразити ворота шведського «Ольборга» та, здобувши впевнену перемогу 2:0, очолило групу J.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта