Харківський "Металіст" розгромив московське "Торпедо" (ФОТО)

25.06.2013 06:22 Спорт
фото Валерія Несенова фото Валерія Несенова
У матчі ветеранів, присвяченому 25-річчю завоювання «Металістом» Кубка СРСР, харків'яни знову здолали московське «Торпедо».

23 червня 2013 на стадіоні «Металіст» між собою зустрілися герої матчу, який рівно чверть століття тому грали у фіналі Кубка Радянського Союзу. Той поєдинок, що відбувся на стадіоні «Динамо» в Москві, став справжнім тріумфом харківського футболу.


Два сухих м'ячі, забитих Гурамом Аджоєвим та Олександром Барановим у ворота явного фаворита зустрічі принесли «Металісту» всесоюзну славу, та можливість вперше в історії зіграти на європейській арені - в Кубку володарів кубків УЄФА.

Через 25 років легенди радянського футболу знову зустрілися на полі. На жаль, реалізувати мрію, і зібрати саме той склад, який грав у фіналі Кубка, організаторам матчу не вдалося. Кількох футболістів з обох команд вже немає в живих, з деякими перервався зв'язок, а деяким приїхати завадили різні обставини. Тим не менш склад, який розбавили футболісти трохи іншого часу, видався дійсно бойовим.


Підтримати улюблену команду у святковий недільний день прийшло близько 11 тисяч уболівальників, які повністю заповнили західну трибуну стадіону «Металіст».

Відчуваючи їх підтримку, харківські футболісти просто не могли собі дозволити програти. Саме тому з перших хвилин заволоділи ініціативою. На вістрі атаки активно діяв Сергій Ралюченко, який на 14-ій хвилині міг цілком відкривати рахунок. Але планам завадив голкіпер «Торпедо», який зумів затулити ворота після виходу один на один.

У свою чергу одна з нечисленних атак москвичів привела до голу у ворота «Металіста». На 16-ій хвилині Олег Ширинбеков зміг те, що не вдалося йому 25 років тому - пробити голкіпера харків'ян Ігоря Кутєпова.

Але перевага торпедівців була недовгою. На 22-ій хвилині Сергій Ралюченко знову вийшов один на один з голкіпером, та друга спроба була вже набагато вдаліша, і м'яч заметушився у сітці воріт «Торпедо» 1:1. З таким рахунком команди пішли на невелику перерву.

Відновилася гра з небезпечної атаки харків'ян. І знову, як і у фіналі Кубка, своїм талантом блиснув Гурам Аджоєв, вивівши на 32-ій хвилині «Металіст» вперед 2:1. Він же міг і добивати суперника через п'ять хвилин. Вийшовши один на один з голкіпером, Гурам Аджоєв спробував ефектно перекинути свого візаві, але м'яч зрадницьки перелетів і ворота.

Могли зрівняти рахунок і гості, але на воротах впевнено зіграв ще один легендарний харківський воротар Юрій Сивуха, що вийшов у другому таймі на заміну. У свою чергу, вихід на поле у складі ветеранів харківського клубу більш молодого Сергія Чуйченко, який грав 25 років тому за молодіжний склад «Металіста», помітно активізував атаку команди на правому фланзі. Сам же Сергій Чуйченко вже на 58-ій хвилині матчу, до загальної радості харківських уболівальників, встановив на табло остаточний рахунок 3:1.

По закінченню матчу всі учасники були нагороджені пам'ятними подарунками, а ветерани «Металіста», як переможці, отримали практично точну копію Кубка СРСР, який, як і 25 років тому першим над головою підняв капітан команди Ігор Якубовський.

За ветеранів «Металіста» на поле вийшли: Юрій Сивуха, Ігор Кутепов, Ігор Якубовський, Володимир Лінке, Гурам Аджоєв, Валентин Крячко, Сергій Ралюченко, Олег Деревінський, Віктор Камарзаєв, Руслан Колоколов, Сергій Чуйченко, Іван Панчишин, Віктор Ващенко, Віктор Сусло, Олександр Баранов та Роман Хагба.

Їх суперниками в «Торпедо» стали: Олексій Прудніков, Олександр Полукаров, Валерій Зенков, Олександр Дозморов, Геннадій Гришин, Анатолій Соловйов, Олег Ширинбеков, Дмитро Прокопенко, Сергій Агашков, Валерій Шавейко, Валентин Ковач, Геннадій Філімонов та Володимир Гречнєв.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта