Харківський «Олімп» здобув «золото» регбійного чемпіонату України (ФОТО)

16.10.2013 07:34 Спорт
Фото: РК "Олімп" Фото: РК "Олімп"
В нинішньому сезоні почесне звання чемпіона України з регбі в черговий раз розіграли харківський «Олімп» та одеський клуб «Кредо -63».

Перший матч фінальної серії, який відбувся в Одесі, команди завершили бойовою нічиєю з рахунком 18:18.

На рівних розпочався й повторний поєдинок, який проходив на харківському стадіоні «ХТЗ». Суперники доволі швидко обмінялися точними штрафними ударами. На 6-й хвилині «Олімп» вивів вперед кращий бомбардир чемпіонату Олег Косарєв, через дві хвилини паритет на табло відновив захисник одеської команди Артем Кулик - 3:3.



Втім, рівновага у матчі було недовгою. За підтримки рідних трибун господарі поля рішуче пішли в атаку і ще в першому таймі практично гарантували собі потрібний результат.

Все той же Косарєв спочатку заніс «спробу» з передачі капітана команди Сергія Церковного, а потім забив дві реалізації та один штрафний. Ще п'ять ігрових очок «Олімпу» під завісу тайму приніс Олександр Ломакін, який взяв «місто» одеситів на 39-й хвилині. У підсумку перша половина зустрічі завершилася перемогою харківських регбістів з приємною різницею в двадцять очок - 23:3.



Після відпочинку команди трохи заспокоїлися, але продовжили показувати змістовну гру. Відразу після початку другого тайму «стовп» одеситів Віталій Крамаренко скористався помилкою господарів та скоротив рахунок, занісши «спробу» . Однак невтомний Косарєв, «поклавши» у відповідь два штрафних, повернув ситуацію в харківське «русло». В подальшому регбісти «Кредо-63» намагалися врятувати гру, проте хоча б ще раз змінити рахунок у них не вийшло. 26:8 – переконлива перемога харківського «Олімпа».



- Гра вийшла досить динамічна. Гадаю, вона всім сподобалася і ніхто з глядачів не пошкодував про те, що сьогодні прийшов на стадіон. До своїх підопічних у мене немає жодних претензій. Вони повністю виконали установку на гру та добилися цієї перемоги, - зазначив після матчу головний тренер харків'ян Валерій Кочанов.



Не приховував позитивних емоцій після гри й Олег Косарєв. Хоча на думку кращого гравця цьогорічного фінального протистояння нинішня дуель з «Кредо-63» вийшла найважчою за останні декілька років.

- Ми недооцінили суперника, коли грали в Одесі. Після того матчу наша команда провела детальну роботу над помилками. І сьогодні ми вийшли з єдиною метою - здобути перемоги. На щастя, нам все вдалося і ми знову чемпіони!, - підкреслив головний бомбардир чемпіонату.

Нинішній титул став для харківської команди вже шостим поспіль. Загалом «золото» чемпіонатів України з регбі-15 «Олімп» виграв вже восьмий раз у своїй історії.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта