Харків'яни вибороли золоті медалі на Всесвітній Універсіаді

15.07.2013 06:23 Спорт
Харків’яни Наталя Погребняк та Ігор Бодров поповнили кошик студентської збірної України двома золотими медалями XXVII Всесвітньої літньої Універсіади.

Насправді золотим для харківських спортсменів видався екватор змагань. У сьомий змагальний день, який був заключним для легкоатлетів, студенти Харківської державної академії фізичної культури нанесли подвійного удару суперникам, та завоювали золоті медалі як у жіночій, так і у чоловічій естафеті 4х100 метрів. 

Серед жінок не було рівних харків’янці Наталі Погребняк, яка разом з партнерками по команді Вікторією Пяточенко, Олесею Повх та Марією Ремень прийшли до фінішу першими, показавши результат 42,77 секунди, та майже на секунду випередивши найближчих суперниць з США, які фінішували з результатом 43,54 секунди. Бронзу в жіночій завоювали спортсменки з Польщі – 43,81 секунди.

Не було рівних українцям і у чоловічій естафеті 4 х 100 метрів. Харків’янин Ігор Бодров разом з Русланом Перестюком, Сергієм Смелюком та Віталієм Коржем з результатом 38,56 секунди також виборов золото Універсіади. Другими на цій дистанції були японці - 39,12 секунди. Третіми, з результатом 39,29 секунди – спортсмени з Польщі.

Таким чином на рахунку харків’ян стало вже сім медалей Універсіади-2013.

Кількома днями раніше боксер Олександр Гвоздик завоював золото, а чотири бронзи принесли борці – дзюдоїсти Артем Харченко, Марина Черняк та Єлизавета Каланіна, а також Людмила Нікітіна в боротьбі на поясах вільним стилем.

Українці по закінченню дев’яти днів змагань мають у своєму активі 55 нагород, серед яких 11 золотих, 20 срібних та 24 бронзових. Перемоги українськими студентами були завойовні у легкій атлетиці, боксі, плаванні, фехтуванні, академічній греблі, греблі на каное, а також у спортивній стрільбі.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта