Харків'янка виборола золото на Всесвітніх іграх з підводних видів спорту (ФОТО)

14.08.2013 06:56 Спорт
фото CMAS фото CMAS
У російській Казані завершилися другі Всесвітні ігри з підводних видів спорту, участь у яких взяли більше тисячі спортсменів із 46 країн світу.

Всесвітні ігри з підводних видів спорту об'єднують у собі чемпіонати світу з шести дисциплін - акватлону (підводна боротьба), фрідайвінгу, спортивного дайвінгу, плавання в ластах, підводного орієнтування та марафонського запливу.

В українській команді заголовну роль традиційно виконала заслужений майстер спорту з плавання в ластах Катерина Дєлова. Вихованка спортклубу Харківського Національного педагогічного університету завоювала в Казані повний комплект медалей.

Чемпіонкою Всесвітніх підводних ігор харків'янка стала на своїй коронній дистанції - п'ятдесят метрів пірнанням. Південно-кореянку Янг Есол, яка стала другим призером, Дєлова обійшла на фініші на одну соту секунди. «Срібло» Катя заробила у складі жіночої збірної України з плавання в ластах в естафеті чотири по сто метрів, третій результат - показала в запливі на сто метрів з аквалангом.


У чоловічих підводних баталіях відзначилися «іхтіандри» спортклубу НТУ «ХПІ» Антон Михайлов та Максим Котов. У групових вправах з підводного орієнтування вони стали срібними призерами.

Медальний внесок харківських спортсменів, яких готували до цих змагань заслужені тренера України Андрій Ляшенко та Сергій Василенко, дозволив «синьо-жовтої» збірної зайняти в загальнокомандному підсумковому заліку Ігор-2013 п'яте місце.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта