Хто зверху в таблиці? Футбольний мундіаль визначає лідерів

25.06.2014 10:41 Спорт
http://fanat.ua/ http://fanat.ua/
На чемпіонаті світу з футболу, який цими днями проходить у Бразилії, завершилися матчі другого туру. Визначенилися лідери та аутсайдери у групах D, E, F, G, H.

Вирішальний гол Руїса 

Несподіваним видався результат матчу Італія – Коста-Рика. Після впевненої перемоги над англійцями італійцям уже пророкували місце в 1/8 фіналу, але свою думку на це мали гравці збірної Коста-Рики. Гол Руїса, забитий на 44-й хвилині, вирішив результат матчу. Як не намагалися італійці виправити ситуацію, але переможцями стали представники маленької держави з Центральної Америки. У підсумку, набравши шість очок, Коста-Рика достроково вийшла з групи D у наступний раунд чемпіонату, а Італія та Уругвай, у яких по одній перемозі та одній поразці, розіграють між собою друге місце. Нагадаємо, що аутсайдером групи стала збірна Англії, яка зазнала поразки у двох іграх поспіль.

У групі E аутсайдером з нульовим активом стала збірна Гондурасу. Незважаючи на всі спроби набрати перші очки у другому турі, команда з рахунком 1:2 програла Еквадору, у якого є всі шанси стати ще одним представником латиноамериканських країн в 1/8 фіналу. Лідером групи є Франція, у якої зараз максимальні шість очок. У минулому матчі підопічні Дідьє Дешама з рахунком 5:2 розгромили Швейцарію. Проте, шанси на вихід у плей-оф у швейцарців залишаються. На даний момент команда має три очки, як і їхні суперники з Еквадору.

Нестримний Мессі

У групі F Аргентина насилу змогла виграти матч проти збірної Ірану та достроково гарантувала собі місце в 1/8 фіналу. Забити аргентинцям удалося лише в компенсований час. Іранці провели одну зі своїх найкращих ігор, вони не тільки утримували атаки іменитого суперника, а й самі неодноразово загрожували воротам Аргентини. Оптимальним рахунком гри була б нічия, але на 91-й хвилині Ліонель Мессі довів, що чотири «Золоті м’ячі» отримав не за красиві очі, та ефектним ударом уразив ворота суперника. Незважаючи на поразку, Іран і далі зберігає шанси. На сьогодні у команди одне очко та третє місце у групі. Наступний матч іранці проведуть з командою Боснії і Герцеговини. Дебютант чемпіонатів світу так і не зміг добре показати себе у Бразилії. Боснійці програли обидва матчі й залишать чемпіонат після групового етапу. Ще одним претендентом на вихід у наступний тур є збірна Нігерії, яка набрала чотири очки й посідає у групі друге місце.

Влучний Клозе

У групі G свій статус лідера «підмочила» Німеччина. У матчі проти збірної Гани німці примудрилися пропустити два м’ячі і, у підсумку, ледве зрівняли рахунок. На гол від Маріо Гетце, забитий на 51-й хвилині, представники Африки відповіли двома своїми – на 54-й і 63-й хвилинах. Однак утримати переможний рахунок команді не вдалося. На 70-й хвилині на заміну вийшов Мірослав Клозе, який через дві хвилини вже першим своїм дотиком до м’яча відправив його в сітку воріт збірної Гани. Крім того що Клозе зміг урятувати команду від поразки, він став ще й одним з кращих бомбардирів за всю історію чемпіонатів світу. На сьогодні Мірослав Клозе забив 15 м’ячів у ворота суперників та зрівнявся за цим показником із бразильцем Роналдо. При цьому, враховуючи, що Роналдо завершив кар’єру, у Мірослава є всі шанси вже на цьому чемпіонаті світу перевершити його результат.

Німцям, які набрали чотири очки, вдалося зберегти перше місце у групі лише завдяки різниці забитих і пропущених м’ячів. Стільки ж очок після двох турів набрала збірна США, а їх матч проти суперників з Португалії став одним з найбільш напружених і драматичних на ЧС-2014. Португальцям після розгромної поразки від збірної Німеччини втрачати було нічого. Вони з перших хвилин кинулися в бій і вже на п’ятій хвилині після точного удару Нані повели в рахунку. На превеликий подив і радість своїх уболівальників, у другому таймі американцям удалося не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. На 64-й хвилині ворота Португалії уразив Джонс, а на 81-й другий м’яч забив Демпсі. Матч ішов до свого завершення, і здавалося, що футболісти США зможуть стати авторами чергової сенсації, але на п’ятій, компенсованій до основного часу, хвилині Роналду навісив з флангу, і Варела головою переправив м’яч у ворота американців. У підсумку – 2:2, і португальці в останній момент змогли зберегти шанси на вихід в 1/8 фіналу. У цій групі все вирішить заключний третій тур.

Талановитий Орігі

У групі Н збірна Бельгії завдяки мінімальній перемозі 1:0 над збірною Росії набрала шість очок і стала однією з трьох представниць Європи, яка поряд зі збірними Голландії та Франції змогла достроково пробитися в наступний раунд чемпіонату. М’яч у ворота росіян на 88-й хвилині забив 19-річний форвард збірної Бельгії Дівок Орігі. Принісши перемогу своїй команді, він став наймолодшим автором забитого м’яча на цьому чемпіонаті.

Здивувала у Бразилії і збірна Алжиру, яка провела блискучий матч проти Південної Кореї та, обігравши суперника з рахунком 4:2, вийшла на друге місце групи Н. Росіяни, як і корейці, мають в активі одне очко. Обидві команди зберігають шанси на вихід у плей-оф, але для досягнення бажаного результату в наступному матчі потрібна тільки перемога та якомога більше забитих м’ячів.

Нагадаємо, що достроково в 1/8 фіналу також вийшли збірні Чилі та Колумбії, а розчаруваннями чемпіонату стали збірні Іспанії, Англії, Камеруну та Австралії, які не набрали жодного очка та після групового етапу покинуть Бразилію.
Такі підсумки двох турів групового етапу цього непередбачуваного чемпіонату. У понеділок, 23 червня, розпочалися заключні матчі даного раунду, які, нагадаємо, для інтриги у кожній групі стартували в один і той самий час.

Ігор Борисов, матеріал з газети "Слобідський край" №75 від 24.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта