Кого варто остерігатися українцям в листопадових зустрічах проти словенців

24.10.2015 15:36 Спорт
Через 16 років збірні України і Словенії знову посперечаються за путівку до Євро.

У цілому у розпорядженні Сречко Катанеца є хороший підбір виконавців. По-справжньому зірковою ланкою у словенців можна вважати воротарську позицію, на яку претендують одразу Самір Ханданович («Інтер») і Ян Облак («Атлетіко»), але основним стражем воріт, безсумнівно, вважається перший. Самір – зірка не тільки своєї збірної, а й клубу. Високий, стрибучий, з чудовою реакцією. Як показав останній матч з Іспанією, висококласний воротар може стати для українців серйозною проблемою в досягненні успіху.

Лідерами захисту наших найближчих суперників є Боштьян Цесар («К’єво») та Боян Йокич («Вільярреал»), яким 32 і 33 роки відповідно. Вік беків суперника має зіграти на руку вибуховим Євгену Коноплянці та Андрію Ярмоленку, які повинні пригнічувати опонентів своєю технікою і швидкістю.

А найсильнішою ланкою словенців є півзахист. Хавбеки Вальтер Бірса («К’єво»), Йосип Ілічіч («Фіорентина») та Кевін Кампль («Байєр») відповідають за креатив команди й можуть «вистрілити» результативною дією в будь-яку хвилину. Нашим гравцям треба бути напоготові до небезпечних укусів цього тріо.

На вістрі виступає 36-річний Мілівоє Новакович («Нагоя Грампус»), який з шістьма голами став кращим «снайпером» команди у відборі. Віковий форвард уже не такий різкий, як раніше, але все ж футболіст може зіграти на досвіді і спробує засмутити українців.

У цілому словенці досить непрості суперники, але прохідні. Після п’яти невдалих спроб українців подолати плей-оф шоста повинна виявитися успішною.

Точка зору словенської громадськості з приводу жеребкування розділилася. Одні кажуть, що Україна знову пролетить повз Євро, як фанера над Парижем, інші вражені грою українців з Іспанією і ховають шанси своїх співвітчизників заздалегідь. Дійсно, якщо команда Михайла Фоменка в обох зустрічах продемонструє такий самий футбол, як в останньому матчі з піренейцями, то шанс на успіх у словенців буде мінімальним – якщо він узагалі буде.

Нагадаємо, що домашню гру 14 листопада «жовто-сині» проведуть на «Арені Львів», а через три дні зіграють у Маріборі на тамтешньому стадіоні «Людскі врт».

Олександр Гаркавець

Автор: Администратор сайта