Металіст - Металург: 2:1. Феєричні голи від харків'ян

06.10.2014 06:38 Спорт
фото прес-служби ФК "Металіст" фото прес-служби ФК "Металіст"
Після двох поспіль поразок у Лізі Європи і не дуже впевненої гри в національному чемпіонаті підопічні Ігоря Рахаєва нарешті змогли порадувати харківського вболівальника першою осінньою перемогою.

Сталася ця довгоочікувана подія у восьмому турі футбольної Прем'єр-ліги України, в якому «Металіст» приймав у рідних стінах запорізький «Металург». Поєдинок для місцевих прихильників «гри мільйонів» вийшов із розряду «валідольних». Він надовго запам'ятається їм своїм драматичним сюжетом та не менш драматичною розв'язкою зі щасливим фіналом. 

  У першому таймі суперники, незважаючи на всі старання, змінити стартові нулі на табло не зуміли. Ближче до успіху були господарі, у яких на 23-й хвилині Едмар навіть забив м'яч ударом з близької відстані. Але, на думку головного арбітра, український бразилець зробив це з офсайду, тому взяття запорізьких воріт було скасовано.

  Другий тайм краще розпочали вже футболісти приїжджої команди. І якщо Володимиру Прийомову після удару головою не вистачило кілька сантиметрів, аби влучити в «рамку», то після неприємних «пострілів» Руслана Платона харків'ян двічі виручав досвідчений воротар Олександр Горяїнов. Намагаючись повернути ініціативу своїй команді, наставник «жовто-синіх» Ігор Рахаєв випустив на поле «свіжого» нападника Сергія Давидова, який підписав контракт з «Металістом» буквально напередодні матчу. Господарям, дійсно, на деякий час вдалося перевести гру на половину поля суперника. Пішли удари по воротах від Клейтона Хав'єра, Крістіана Вільягри та Володимира Гоменюка. Проте потрібної цілі вони так і не досягли. А на 77-й хвилині міг забивати вже і сам Давидов. Але з його підступним ударом з розвороту впорався воротар суперника Євген Боровик.

Відповідь «металургів» вийшла більш переконливою. Через дві хвилини вони провели стрімку контратаку, яку після передачі з лівого флангу точним ударом у дотик завершив один з кращих гравців у складі гостей, Руслан Платон - 0:1. Поки «Металіст» приходив до тями, «Металург» ледь не забив знову. На 83-й хвилині подвоїти перевагу запорожців міг Ігор Журахівський, але з вигідної позиції хавбек гостей пробив поруч зі штангою.

  За кілька хвилин до закінчення основного часу гри близько сотні глядачів на трибунах понуро потягнулися до виходу, напевно, вже повіривши в чергову поразку своєї команді. Як же вони були не праві! Адже «Металіст» таки знайшов в собі сили організувати фінальний штурм і не тільки зрівняти рахунок, а й вирвати перемогу! На 90-й хвилині паритет на табло відновив Хав'єр. Клейтон ефектно зіграв в «стіночку» з Гоменюком, обіграв воротаря і з лівої ноги спрямував м'яч у порожні ворота - 1:1. А вже в компенсований арбітром час після подачі кутового Гоменюк пробив головою в бік воріт гостей, Давидов трохи підправив рух м'яча на дальню стійку, де вирішальну крапку, знову-таки головою, поставив Айіла Юсуф - 2:1 за якихось три хвилини!

  Вольова домашня перемога відразу ж підправила турнірне становище харківської команди. Набравши 11 очок, «Металіст» піднявся в чемпіонаті з 10-го на 7-ме місце. Лідером Прем'єр-ліги залишився «Дніпро», в активі якого наразі 22 бали. А от на друге місце вийшли столичні «динамівці», які в центральному матчі туру мінімально обіграли «Шахтар» - 1:0. У киян тепер 20 очок. «Гірники» замикають першу трійку, поступаючись «Динамо» два бали.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта