Металіст-Металург 3:2. Три голи закотив Девіч (ФОТО)

30.09.2013 06:30 Спорт
Фото ФК "Металіст" Фото ФК "Металіст"
У матчі 11-го туру чемпіонату України з футболу в прем'єр-лізі харківський «Металіст» на своєму полі не без труднощів вирвав перемогу у запорізького «Металурга».

Заволодівши ініціативою з перших хвилин, в середині тайму харків'яни вже вели з рахунком 2:0. Обидва м'ячі забив Марко Девіч, продемонстрував відмінну швидкість. На 18-ій хвилині Марлос вивів форварда один на один з голкіпером, і Марко, без зайвих труднощів обігравши екс-воротаря «Металіста» Максима Старцева, відправив м'яч у ворота. На 23-ій хвилині Девіч немов ножем прорізав оборону «Металурга», та увірвавшись в штрафну, знову залишив поза справами голкіпера гостей.
Здавалося, справу зроблено і суперник переможений, але спокійної ігри у харків'ян не вийшло.

Незважаючи на те, що гравці «Металіста» продовжували володіти ініціативою та постійно йшли вперед, гості змогли реалізувати один зі своїх нечисленних моментів. На 45-ій хвилині Юрій Штурко, скориставшись незлагодженими діями захисників «Металісту» Моледо та Соузи, з лінії штрафної відправив м'яч у сітку воріт господарів поля 2:1.

«Металург» зрівняти рахунок у другому таймі. Знову виник провал в обороні харківського клубу, і знову на вістрі атаки опинився Юрій Штурко. На 61-ій хвилині загравшись на чужій половині поля, харків'яни упустили стрімку контратаку, яка завершилася точним ударом суперника 2:2.
За такого рахунку у грі з'явилася нервозність з боку обох команд. Йшла боротьба за кожен шматочок поля, при цьому не завжди футболісти діяли в рамках правил. В одному з епізодів у штрафному «Металурга» Марко Девіч поштовхався з Сашею Балічем, за що обидва отримали по жовтій картці. Для гравця гостей вона була вже другою, і на 64-ій хвилині запорожці залишилися в меншості.
Скористатися чисельною перевагою харків'яни змогли на 76-ій хвилині. Хосе Соса віддав пас у центр штрафного, де без опіки залишився Марко Девіч, який і оформив свій другий за рахунком хет-трик у чемпіонаті України.

Незважаючи на явну перевагу «Металіста», фінал матчу видався дуже напруженим. На останніх хвилинах господарі поля могли, як збільшити рахунок, так і пропустити у відповідь. Так на 86-ій хвилині форвард запорізького клубу Пассос Леонардо вискочив один на один з Володимиром Дішленковичем, але удар у бразильського легіонера не вийшов.

Довівши гру до переможного кінця, «Металіст» набрав 29 очок, та продовжує утримувати першу сходинку турнірної таблиці. На другому місці з 26-ма очками розташувався «Дніпро». За ним з 23-ма очками в активі - «Шахтар». Стільки ж очок і у одеського «Чорноморця», який поступився в цьому турі «Дніпру» 2:0, та опустився на четверту сходинку. Замикає першу п'ятірку з 18-ма очками київське «Динамо».

Внизу турнірної таблиці все залишилося без змін. «Таврія», програвши «Карпатам» 2:1 продовжує залишатися на дні з трьома очками в активі. В аутсайдерах знаходитися і запорізький «Металург», на рахунку якого шість очок та передостаннє місце.

Зазначимо, що у наступному турі 6 жовтня «Металісту» на виїзді доведеться зіграти зі своїм принциповим суперником - «Дніпром».

Борис Бреславец

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта