Металіст стягне з фана 300 тисяч. Уболівальник на суд не з'явився

20.11.2013 08:55 Спорт
http://lenta-ua.net/ http://lenta-ua.net/
Ленінський районний суд Харкова виніс безпрецедентне рішення: стягнути на користь футбольного клубу «Металіст» 300 тис. гривень з його ж вболівальника.

Покарання фанат отримав за вилазку на полі. На винесення вироку порушник спортивної дисципліни навіть не з'явився, та й стягнути з нього третину мільйона буде проблематично навіть після рішення, пишуть "Вести".

Конфлікт стався ще 21 лютого 2013: відразу після свистка рефері в матчі харківського клубу з англійським «Ньюкаслом» на полі, прорвавши оборону стюардів, з Північної трибуни вибіг уболівальник. Коли стюарди спробували в жорсткій формі видворити чоловіка за кромку поля, за нього заступилися інші фани. На допомогу підбігли десятки вболівальників, після чого між ними і охоронцями порядку сталася невелика бійка.

«Стягнути на користь футбольного клубу «Металіст» в якості компенсації завданої моральної шкоди 308 400 грн, стягнути сплачений судовий збір в сумі 3084 гривні», - сказано в рішенні суду. Як вдалося з'ясувати "Вестям", апеляції вболівальник не подавав, рішення вже набуло чинності.

Фанати не хочуть видавати імені свого представника, але кажуть, що це був учитель фізкультури, який перед матчем перехилив чарку, і вважають, він по заслузі отримав за те, що вибіг на поле.

Харківські юристи кажуть, що стягнути таку суму з вболівальника буде практично нереально. Єдиний шанс - наявність нерухомого майна або рахунку в банку. «Спочатку виконавча служба, отримавши виконавчий лист із суду, перевірить всі рахунки вболівальника. Також у службі повинні перевірити, чи є у нього якесь рухоме або нерухоме майно, яке можна реалізувати і стягнути борг. Звичайно, він може віддати гроші і добровільно, але, як показує практика, таке буває рідко. Якщо у нього немає майна, але є офіційна зарплата, він виплачуватиме з неї 20% щомісяця (при середній зарплаті в 1500 грн забирати зможуть тільки 300 грн, разом - 1000 зарплат, 83 роки). Якщо він ніде офіційно не працевлаштований і у нього немає ні машини, ні квартири, то борг повернути практично нереально. Виконавча служба просто поверне виконавчий лист з написом, що з боржника стягнути борг в даний час неможливо. Кримінальної відповідальності за невиплату боргу не передбачено», - розповів юрист.

Джерело: Вести
Автор: Администратор сайта