Металіст виграв у Металурга після нагоняю від Маркевича (ФОТО)

04.12.2012 09:25 Спорт
фото сайта ФК Металіст фото сайта ФК Металіст
У своєму заключному матчі цього року в рамках чемпіонату країни з футболу підопічні Мирона Маркевича здобули виїзну перемогу в Запоріжжі над місцевим «Металургом».

Поєдинок 18-го туру харків’яни розпочали активно, і вже на 5-й хвилині після подачі з кутового захиснику гостей Папі Гуйє лише трохи не вистачило влучності, щоб перший м’яч опинився у сітці воріт запорізької команди.

Уже в наступній атаці підступний «постріл» Ромеро Марлоса змусив показати свою майстерність голкіпера господарів Віталія Руденка, а потім лічених сантиметрів не вистачило Тайсону, після удару якого м’яч пролетів поруч зі штангою.

«Металурги» змогли гідно відповісти на 15-й хвилині, коли швидку контратаку господарів завершував Євген Пісоцький. Але, на щастя «жовто-синіх», м’яч після удару запорізького хавбека зачепив поперечину й покинув межі поля. Цей неприємний епізод змусив харків’ян серйозніше поставитися до реалізації своїх моментів, і вже через три хвилини вони змогли досягти успіху. Після чергової подачі з кутового влучив у поперечину протилежних воріт тепер уже Джонатан Крістальдо. М’яч відлетів у поле, а на добиванні першим опинився Едмар – 0:1.


Відкривши рахунок, гості знизили темп і постаралися перевести гру у спокійніше русло. Однак з цим були не згодні запорожці. Господарі пішли вперед великими силами й на 35-й хвилині сповна скористалися помилками захисників «Металіста», які намагалися створити штучний офсайд. Пісоцький вийшов сам на сам із воротарем харків’ян Олександром Горяїновим і точно пробив у ближній кут – 1:1. На куражі «Металург» шукав щастя біля воріт гостей до кінця першого тайму, але з вигідних позицій форварди запорожців раз за разом пробивали «в молоко».


У перерві наставник гостей Мирон Маркевич провів зі своїми підопічними емоційну бесіду. Футболісти свого тренера почули та, одразу захопивши ініціативу, уже на початку другого тайму по суті вирішили долю цього поєдинку. На 50-й хвилині Марлос з лінії штрафного майданчика пробив у дальній кут, але м’яч відскочив від стійки воріт.

Утім, уже за хвилину Клейтон Хавьєр виграв дуель у Руденко та влучним ударом в дотик знову вивів гостей уперед. Цього разу, повівши в рахунку, «жовто-сині» й думки не мали знижувати темп гри. Їхні атаки на ворота «Металурга» йшли одна за одною. На 54-й хвилині після подачі з кутового Руденко помилився на виході, але ні Андрій Березовчук, ні Джонатан Крістальдо не змогли підправити м’яч вже в порожні ворота.

Трохи згодом Крістальдо на швидкості увірвався в штрафну та пробив у ближню «дев’ятку», але м’яч пролетів поруч зі штангою. І все ж таки на 62-й  вилині атакуючі дії харків’ян принесли їм черговий успіх. Після подачі з кутового ударом з близької відстані ворота господарів уразив Березовчук.

До кінця гри суперники ще мали кілька можливостей підкоригувати цифри на табло, але голкіпери обох команд надалі діяли без помилок. У підсумку – перемога «Металіста» з рахунком 1:3, яка зберегла за підопічними Мирона Маркевича четверту позицію в турнірній таблиці та мінімальне відставання від київського «Динамо», яке посідає зараз третє місце.

Цього року харків’янам перед зимовою відпусткою залишається провести лише один офіційний матч. У четвер, 6 грудня, «Металіст» зіграє в заключному турі групового етапу Ліги Європи на виїзді з віденським «Рапідом». Утім, поїздка до Австрії для «жовто-синіх» стане більше «туристичною», адже за будь-якого результату цього поєдинку «Металіст» залишиться у своїй групі на першому місці.

Олексій Білобровко, матеріал з газети "Слобідський край" №145 від 04.12.2012  

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта