Металіст втрачає перші очки в чемпіонаті

02.08.2012 08:27 Спорт
У третьому турі національної футбольної Прем’єр-ліги харківський «Металіст» на своєму полі не зміг обіграти запорізький «Металург», який ще в минулому сезоні виступав у Першій лізі української першості.

Несподіваний гол запорожців

Матч розпочався з атак господарів поля, які, безумовно, вважалися фаворитами в цьому поєдинку. Вже на п’ятій хвилині Хосе Соса вискочив один на один з голкіпером «металургів» Олексієм Шевченком, але переграти воротаря гостей в очній дуелі капітан харків’ян не зумів. Трохи пізніше не вистачило влучності гарматному удару Тайсона, а потім над поперечиною воріт запорожців просвистів м’яч після небезпечного «пострілу» Ромеро Марлоса.

Граючи здебільшого від оборони, «Металург», проте, не соромився і сам ходити в контратаки. В одній з таких «вилазок» у тил «Металіста» гості  відкрили рахунок. Увірвавшись у штрафний майданчик господарів, півзахисник запоріжців Андрій Цуріков відразу пробив по воротах Олександра Горяїнова. Харківський страж воріт хоч і зреагував на цей удар, але свою команду не врятував. Саме від рук Горяїнова м’яч залетів у сітку – 0:1.

Забивши дещо несподіваний гол, «Металург» майже всім складом відійшов у «глухий» захист, пройти який для підопічних Мирона Маркевича виявилося непростим завданням. І хоча гольові моменти харків’яни створювали із завидною регулярністю, м’яч уперто не хотів залітати у ворота гостей. Відмінну гру провів запорізький голкіпер Олексій Шевченко, який раз у раз «тягнув» удари від Джонотана Крістальдо, Хосе Соси, Клейтона Хав’єра, Тайсона, Дениса Барвінка та Марко Торсільері. А на 36-й хвилині приїжджу команду підстрахувала перекладина власних воріт, у яку м’яча запустив Соса.

Рахунок вирівняв Крістальдо

У другому таймі господарі поля продовжували йти в масовані атаки, однак змінити цифри на табло «жовто-синім» вдалося лише під завісу матчу. На 83-й хвилині харків’яни нарешті змогли пробити Олексія Шевченка. Відзначився Крістальдо, який, отримавши передачу від Павла Ребенка, влучно пробив у кут гостьових воріт. Відновивши паритет, бронзовий призер не втрачав надії вирвати в цьому непростому для себе поєдинку перемогу. В останні хвилини господарі пішли на справжній штурм запорізьких воріт. Проте ще раз переграти захист воротаря «Металурга» у гравців «Металіста» не вийшло.

У підсумку нічия 1:1, яка, звичайно, більше порадувала запорізьких уболівальників.
В інших матчах третього туру було зафіксовано такі результати: «Динамо» (Київ) – «Говерла» (Ужгород) 3:1, «Іллічівець» (Маріуполь) – «Таврія» (Сімферополь) 0:1, «Ворскла» (Полтава) – «Карпати» (Львів) 3:1, «Чорноморець» (Одеса) – Волинь» (Луцьк) 0:2, «Шахтар» (Донецьк) – «Кривбас» (Кривий Ріг) 1:0, «Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Металург» (Донецьк) 2:0, «Зоря» (Луганськ) –  «Арсенал» (Київ) 1:3 .

Після трьох зіграних турів без втрат у чемпіонаті йдуть лише «Шахтар», «Дніпро» та «Динамо». Харківський «Металіст» із сімома очками посідає зараз четверту сходинку турнірної таблиці.

У четвертому турі підопічні Мирона Маркевича в неділю, 5 серпня, на виїзді зіграють знову з «Металургом». Цього разу з донецьким.

Олексій ЗАРЖИЦЬКИЙ, матеріал з газети "Слоібдський край" №92 від 02.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта