Металіст зазнав першої поразки в сезоні

13.08.2012 13:33 Спорт
Харківський «Металіст» забуксував.

Після двох нічиїх поспіль з аутсайдерами чемпіонату, у п’ятому турі української Прем’єр-ліги з футболу «жовто-сині» були «биті» на своєму полі київським «Арсеналом».

 «Каноніри», які кількома днями раніше провели непростий поєдинок у кваліфікації Ліги Європи, всупереч очікуванням не виглядали у Харкові втомленими та «розібраними». Вже на 11-й хвилині матчу гості провели зразкову контратаку та відкрили рахунок. Максим Шацьких вивів на рандеву з голкіпером «Металіста» швидкого форварда Олександра Ковпака, який елегантно перекинув м’яч через Олександра Горяїнова – 0:1.

На подив трибун, моментів зрівняти рахунок до перерви у господарів поля було не так вже й багато. Найкращу можливість відновити статус-кво на 30-й хвилині мав Джонатан Крістальдо. Увірвавшись в штрафну гостей, аргентинець потужно пробив по воротах, але голкіпер «Арсеналу» Євген Боровик в котячому стрибку врятував свою команду.

У другому таймі ситуація на полі особливо не змінилася. «Металіст» більше володів м’ячем, але особливих дивідендів цей показник харків’янам не приносив. Гості, як і раніше грали на контратаках, які виглядали куди небезпечніше, ніж атакуючі дії харків’ян. Сплеск активності у підопічних Мирона Маркевича стався лише наприкінці поєдинку. На 83-й хвилині гостей підстрахувала штанга власних воріт після удару Себастьяна Бланко. А потім тому ж Бланко, Хав’єру та Тайсону не вистачило точності після ударів з-за меж штрафного майданчика. Не врятували господарів поля й цілих шість хвилин, які арбітр додав до основного часу матчу. Після цієї поразки, підопічні Мирона Маркевича втратили у чемпіонаті одну позицію і наразі займають шосте місце в турнірній таблиці.

Від невдач і втрат очок у чемпіонаті, звичайно, не застрахована жодна з команд. Проте саме якість гри, показана харків’янами в останніх трьох турах залишає неприємний осад, тим більше напередодні єврокубкового старту. Нагадаємо, що волею «сліпого» жереба в четвертому раунді кваліфікаційного відбору Ліги Європи «Металіст» зіграє з румунським «Динамо» (Бухарест). Першим поєдинок «жовто-сині» проведуть на виїзді 23-го серпня, повторна зустріч відбудеться у Харкові в передостанній день літа.

Олексій Заржицький, матеріал з газети "Слобідський край" №96 від 11.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта