Молодь Харківщини відвідає Баскетбольну залу слави в США

19.03.2019 16:33 Спорт
Фото: wikiwand.com Фото: wikiwand.com
11 представників області через спорт навчатимуться лідерству в Америці.

Між Україною і США стартувала програма обміну “Юнацьке лідерство через спорт” (YLS), проект відбувається за ініціативи та підтримки Уряду США. 20 березня українська молодь вилетить у Бостон. Харківщина має найбільшу кількість учасників цього проекту — 11 юнаків і дівчат з різних куточків області (Харків, Нова Водолага, Пісочин). Для участі в програмі представники Харківщини пройшли відбір, заповнивши анкети, які були надані приймаючою стороною (всі витрати на себе взяла приймаюча сторона).

 — Вуличні культури, вуличний спорт — це те, що народилось саме у Штатах і стало прикладом успішної соціальної програми і дало поштовх розвитку креативної індустрії по всьому світу. З 26 учасників цієї програми  — 11 представники Харківської області. Чекаємо від них не тільки яскравих вражень, а й нових ідей і досвіду, — повідомляє радниця голови ХОДА Світлана Резван.

Подорож Штатами триватиме 10 днів, і програма візиту буде дуже насиченою. Українська молодь відвідає міста Бостон та Сако (штат Мен). Також навідаються до одного з найвідоміших університетів світу — Гарварду, там українці дізнаються основні “секрети” тренувань місцевих баскетбольних команд.

Подивляться й на хокейні баталії на стадіоні TD Garden, там відбудуться півфінали Національної Університетської Спортивної Асоціації (NCAA D1, чоловічий хокей). Завітають представники Харківщини й до Зали слави баскетболу імені Нейсміта, яка розташована у Спрингфілді (штат Массачусетс). Меморіал Нейсміт (Naismith Memorial) є домом для більш ніж трьохсот інсталяцій та має більше 40 000 квадратних футів баскетбольної історії.

Потім до України, в тому числі і до Харківщини, з відповідним візитом навідається американська молодь.

Читайте також: Зміївські футболісти здобули перші очки на домашньому Кубку Слобожанщини

Андрій Соха