На Паралімпійські ігри до Лондона поїхали тринадцять спортсменів-харків'ян

29.08.2012 09:12 Спорт
13 мешканців Харківської області візьмуть участь у XIV Паралімпійських іграх, які пройдуть з 29 серпня до 9 вересня в Лондоні.

Як повідомив директор Харківського обласного центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Микола Овчаренко, до складу збірної України в цілому увійшли 150 спортсменів. Харків'яни виступатимуть у чотирьох видах спорту, пише сайт міськради.

У плаванні за перемогу на Паралімпіаді боротимуться 10 харків'ян - Ірина Балашова, Яна Бережна, Максим Веракса, Антон Ганжа, Олександр Головко, Марина Піддубна, Наталія Прологаєва, Андрій Сироватченко, Марія Тимофєєва, Олена Федота, у волейболі сидячи - Інна Осетинська, у легкій атлетиці - Іван Киценко, настільному тенісі - Антоніна Ходзинська.

Українські паралімпійці представлені в легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука, футболі ДЦП, настільному тенісі, пауерліфтингу, дзюдо, фехтуванні, волейболі сидячи, кульовій стрільбі, академічному веслуванні та велоспорті.

Минулої Паралімпіади 2008 року в Пекіні в загальнокомандному заліку українська збірна посіла четверте місце, поступившись США, Великобританії та Китаю. На рахунку українців було 74 медалі: 24 золоті, 18 срібних і 32 бронзові. Дев'ять медалей, включаючи чотири золоті, - заслуга харківських спортсменів.

Нагадаємо, сьогодні у Лондоні відбудеться церемонія відкриття XIV літніх Паралімпійських ігор.

Автор: Администратор сайта