Найбезглуздіші причини травм в історії футболу

28.05.2016 08:22 Спорт
Фото: korzik.net Фото: korzik.net
Футбол, звісно, контактний – а отже, і дуже травматичний – вид спорту. Але гравці отримують пошкодження не тільки на полі, а й за його межами, коли футболом і не пахне.

«Залізний кінь» не захотів у Росію

Чотири роки тому, у 2012-му, ЗМІ рясніли чутками про можливий переїзд півзахисника «Валенсії» Евера Банеге в московський «Спартак». Мовляв, усіх вимог цього трансферу було дотримано, і аргентинець був уже однією ногою у столиці Росії – от тільки другої ноги футболіста саме й не вистачило для переїзду. Каменем спотикання у цьому трансфері стала машина Евера Банеге. Одного разу він на заправці забув поставити свого «залізного коня» на ручник, і той у результаті віддавив футболісту робочий орган. Як наслідок: півроку без футболу через перелом великогомілкової і малогомілкової кісток. Зрозуміло, що переїзд до Росії залишився лише на рівні чуток.

Не виходьте з обручками

У 2004 році півзахисник швейцарського «Сервета» Пауло Діого отримав досить незвичайну травму. Її причиною стала... обручка. Незадовго до гри швейцарець узаконив стосунки зі своєю другою половинкою, а в самому матчі йому вдалося забити гол. Гравець був настільки щасливий від своєї білої смуги в житті, що поліз на огорожу, аби разом з уболівальниками відсвяткувати взяття воріт. Він навіть і не помітив, як за ґрати зачепилася його обручка, але коли стрибав униз, то відірвав собі півпальця. Такий бурхливий вияв емоцій не залишився поза увагою судді, який показав гравцеві жовту картку. Одразу ж Пауло відчув гострий біль, виявивши свою втрату. У лікарні допомогти йому нічим не змогли, лише ампутували залишки пальця. Діого втратив боєздатність на кілька матчів.
Автор цієї статті також став свідком подібного інциденту – щоправда, не на професійному рівні, а на аматорському. Партнер по команді пішов вішати на ворота сітку. Так само, як і  Діого, він не помітив, що його обручка зачепилася за гачок. Хлопець різко смикнув рукою, через що і зняв з фаланги пальця всю шкіру. Благо, до ампутації не дійшло.


Скучив по роботі

У безглуздій ситуації побував і нинішній тренер «Металіста» Максим Калініченко. Тоді харків’янин виступав за московський «Спартак» і проходив реабілітацію після розриву хрестоподібних зв’язок. На милицях гуляв по вулиці, дихав повітрям. Він проходив повз хлопців, які грали у футбол. У них вилетів і відскочив у бік футболіста м’яч. Мабуть, Максим так скучив за своєю улюбленою професією, що вирішив подати м’яча хлопчиськам. Він залишив милиці на лавці і на здоровій нозі пострибав за м’ячем, але зачепився капцем за бордюр – і... повторно розірвав зв’язки.

Більше про травми спортсменів читайте у свіжому номері "СК" за 28 травня 2016 року.

Олександр Гаркавець



Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта