Найкращих плавчинь Харкова оцінив світ (ФОТО)

03.08.2015 12:40 Спорт
Фото: kharkivoda.gov.ua/ Фото: kharkivoda.gov.ua/
Уперше дует харків'янок Анни Волошиної та Лоліти Ананасової зміг потрапити на п'єдестал пошани чемпіонату світу з водних видів спорту, завоювавши бронзову медаль.

Крім того, майже в усіх видах програми збірна синхроністок України посіла четверті місця.

У Харкові на Південному вокзалі спортсменок та тренерський штаб збірної зустрічала почесна делегація, а також родичі та друзі. Директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко привітав від імені голови облдержадміністрації Ігоря Райніна синхроністок з успішним виступом на чемпіонаті світу.

«Ми віримо в команду, і все необхідне для плідної підготовки команди з синхронного плавання з боку Харківської облдержадміністрації буде зроблено, - зазначив Віталій Володимирович. - Хочеться побажати нашому дуету, який сьогодні привіз бронзові медалі з чемпіонату світу, а деякий час тому виграв і ліцензію на Олімпійські ігри, успішно виступити в наступному році в Ріо-де-Жанейро. Ми також будемо вболівати за виступ наших спортсменок у групах. Вважаю, що збірна обов'язково візьме ліцензію і в цьому виді програми і також побореться за медалі Олімпійських ігор».

Тренер збірної України з синхронного плавання Валерія Меженіна підкреслила, що до цих змагань спортсменки готувалися протягом року, дуже багато тренувалися, але судді не оцінили їх виступ належним чином.

«Ми повинні були бути другими, але, на жаль, вийшло так, як є. Дівчатка боролися до кінця і виступили гідно. Хочеться висловити подяку за підтримку голові області Ігорю Райніну, а також усім, хто вболівав за нас», - запевнила Валерія Меженіна.

Цього року на чемпіонат світу поборотися за звання кращих приїхало дуже багато команд. Змагання проходили з ранку до вечора - синхроністки виїжджали о 6 ранку і поверталися о 10 вечора.

«Ми думали, що виступом в дуеті змогли пробити шлях на п'єдестал для групи, але судді все одно ставили так, як, напевно, потрібно. Але ніхто з нас не засмучується. Наступного року ми будемо показувати такі успіхи і такі результати, що ні в кого рука не підніметься поставити нас знову на четверте місце, - поділилася планами Анна Волошина. - Спробуємо повністю поміняти напрям нашої групи і привезти щось нове, що ще ніхто не бачив. Що це буде за номер - поки великий секрет».

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта