Олексій Торохтій переміг на Олімпіаді у Лондоні з хворим коліном

05.09.2012 14:05 Спорт
http://censor.net.ua http://censor.net.ua
Олімпійський чемпіон Олексій Торохтій розповів, під час підготовки до змагань не обійшлося без труднощів. Найбільша проблема, що могла стати на заваді завоювання золота, – хворе коліно.

Лікарі рекомендували Олексію робити операцію, але відчайдушний спортсмен відмовився. До Олімпіади залишалося зовсім мало часу. Коли настала пора вирішувати, хлопець був готовий ризикувати радше власним здоров’ям, аніж змаганнями.

Саме через усі ці складнощі свій виступ на Олімпіаді важкоатлет вважає не найкращим. Каже, що на тренуваннях піднімав значно більше.

– Я своїм результатом не задоволений і мені за нього навіть трохи соромно, адже я розраховував на більший. На тренуваннях підіймав 200 кг у ривку та 240 кг у поштовху. А на Олімпійських іграх – 212 кг, – ділиться Олексій Торохтій. – Я всіляко намагався себе убезпечити від травм і на тренуваннях не давав собі того навантаження, яке було необхідно.  

Чемпіон вважає, що всі суперники в Лондоні були сильними і достойними (різниця в результаті між ним і срібним призером – 1 кг. – Авт.), та головним своїм конкурентом називає штангу. За свою перемогу дякує батькам, тренерам, спонсорам і державі, адже без них такого високого результату не досягнув би. Після «золотого» виступу з найріднішими людьми чемпіону вдалося поспілкуватися лише наступного дня. Каже, що батьки були у нестямі від радості.

Олексій розповів, що коли на закритті Олімпійських ігор йому доручили піднімати прапор, був дуже щасливий.  

– Мене переповнювали емоції і за себе, і за Україну, за те, що мені доручили таку місію.
Важкоатлет каже, що досі до кінця не усвідомлює, що переміг.

– Я досі не можу описати свої враження від Олімпіади.  – каже він. – Це навіть більше, ніж можна було очікувати. Я розраховував не на перемогу, а на боротьбу. Думав так: залежно від того, скільки у мене буде сил, і на що я буду здатний, так і розподіляться місця. Якби я був слабкішим, то програв би гідно.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слоібдський край" №105 від 01.09.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта