Основи розвитку футболу розроблять у Харківській області

24.12.2012 10:08 Спорт
http://www.restoran.ua http://www.restoran.ua
Основи розвитку футболу – документ, завдяки якому грою на однаково високому рівні зможуть займатися мешканці будь-якого, навіть найбільш віддаленого від обласного центру, населеного пункту.

Створити робочу групу, що розроблятиме Основи розвитку футболу в нашій області, доручив на засіданні виконавчого комітету Харківської обласної федерації футболу, яку він нещодавно очолив, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За словами губернатора, Основи стануть базовим документом при створенні Програми розвитку футболу в області на 2013–2017 роки. У робочу групу з розробки Основ увійдуть фахівці, які присвятили своє життя футболу: функціонери, науковці, що займаються питаннями спорту, тренери тощо.

– Ми сформуємо Основи розвитку футболу в Харківській області – серед ветеранів; любительського, дитячо-юнацького, жіночого, пляжного футболу, футзалу; а також, що важливо, футболу для людей з обмеженими фізичними можливостями, – сказав Михайло Добкін. – На базі Основ буде створено Програма розвитку футболу на п’ять років. Ми маємо зробити так, щоб улюбленою грою мільйонів могли займатися і в Харкові, і в Коломаку, і в будь-якому населеному пункті, незалежно від того, на скільки кілометрів він віддалений від обласного центру.

Як пояснив губернатор, до цієї Програми входитимуть ремонт і реконструкція спортивної інфраструктури, буде прописано всі основні турніри, кубки та чемпіонати Харківської області та багато іншого. Крім першостей з футболу Харкова й Харківської області, проводитимуться турніри, присвячені пам’яті видатних харківських футболістів.

– У нас є Кубок Уграїцького, який проводиться вже понад 40 років, іменні кубки інших футболістів. Ми визначимо, кого ще слід увічнити, щоб ще раз згадати про славні футбольні досягнення тих людей, за яких уболівали багато жителів Харківської області та України, – додав Михайло Добкін.

Також буде створено Фонд підтримки ветеранів футболу Харківщини, який надаватиме фінансову допомогу гравцям, тренерам і суддям, що потрапили в складну життєву ситуацію.

Варвара Барська, матеріал з газети "Слобідський край" №153 від 22.12.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта