Патріотичний футбол. Збірна України перемагає у Білорусі (ФОТО, ВІДЕО)

10.10.2014 08:11 Спорт
Національна збірна України з футболу здобула першу перемогу у відбірному циклі на чемпіонат Європи 2016 року.

Необхідного для себе результату українці домоглися в непростому виїзному матчі з командою Білорусі. Перший тайм поєдинку в Борисові виявився не дуже багатим на події. Підопічні Михайла Фоменка хоч і володіли територіальною перевагою, нічого небезпечного біля воріт господарів до перерви так і не створили. А ось білоруська команда, також граючи практично без моментів, наприкінці тайму таки мала реальний шанс вийти вперед. Після подачі кутового українців по-справжньому врятував голкіпер Андрій Пятов, який «потягнув» м'яча з-під поперечини після удару головою Єгора Філіпенка метрів з восьми. 

Початок другого тайму також залишився за господарями, але. до розчарування місцевих уболівальників, гравцям їх головної футбольної команди бракувало влучності в завершальних стадіях атаки. Ближче до середини тайму українцям вдалося повернути собі контроль над м'ячем, але якихось особливих дивідендів «жовто-синім» така перевага не приносила. Внести корективи та освіжити гру наставник української збірної спробував через заміни, випустивши по ходу другого тайму замість Руслана Ротаня та Едмара молодих Філіпа Будковського та Сергія Сидорчука. І «джокери» Михайла Фоменка в кінці поєдинку виправдали довіру тренера сповна. На 82-й хвилині, після флангового навісу в штрафну від Євгена Коноплянки, Будковський несподівано пропустив м'яч, чим, напевно, дезорієнтував захисників господарів. Адже один з них, Олександр Мартинович, за мить зрізав круглий «снаряд» у власні ворота - 0:1.


Намагаючись врятувати матч, білоруси пішли вперед великими силами, але в компенсований арбітром час нарвалися на результативну контратаку гостей. Андрій Ярмоленко та Сергій Сидорчук удвох вискочили на побачення з голкіпером збірної Білорусі Юрієм Жевновим і без проблем розіграли «зайвого» - 0:2! Причому, Сидорчук забив цей важливий гол у своєму дебютному матчі за українську команду.


  Виїзна перемога дозволила національній збірній України включитися в боротьбу за вакантні путівки на Євро-2016. Проте для їх завоювання українцям треба пройти достатньо довгий шлях. Ще на один крок ближче до заповітної мети «синьо-жовті» зможуть стати вже завтра. В неділю підопічні Михайла Фоменка в рамках третього туру відбіркової групи «С» зіграють у Львові з командою Македонії.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта