Перший в Україні Центр спортивного орієнтування міжнародного класу з'явиться в Харкові

20.10.2015 06:52 Спорт
На території Регіонального ландшафтного парку Фельдман Екопарк завершилися змагання зі спортивного орієнтування.

У фестивалі взяли участь більше 20 000 жителів Харкова та регіону. Заходи проходило під патронатом Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана».

Протягом місяця справжні спортсмени та юні аматори демонстрували свою спритність, швидкість і вміння орієнтуватися на місцевості, взявши собі в помічники карту і компас. Учасники подорожували по території і околицям Фельдман Екопарк в пошуках 12 пунктів, де були заховані частини єдиного пазла. Тих спортсменів, які успішно впоралися із завданням і зібрали цільну картину, відзначили почесними дипломами. За інформацією організаторів, пройти до фіналу і отримати заслужену нагороду змогли більше 13 тисяч учасників.



«Здоровий спосіб життя та практичні знання орієнтування на місцевості - що може бути прекрасніше? - говорить засновник екопарку Олександр Фельдман. - Спортивне орієнтування - незаслужено призабутий вид спорту. Воно відмінно розвиває логіку, мислення, привчає знаходити виходи з нестандартних, а часом навіть складних ситуацій. І я дуже радий, що за час фестивалю ним зацікавилася така величезна кількість людей. Ми не зупинимося на досягнутому і створимо перший в Україні Центр спортивного орієнтування міжнародного класу».

Також в рамках Фестивалю спортивного орієнтування було проведено командне змагання "Старти надій", в якому взяли участь школярі молодших класів з усієї Харківської області. А ось досвідчені і професійні спортсмени Ліги Компас і Ліги Майстер боролися за пальму першості, подолавши цілий ряд турнірів.

За словами організаторів, їх головною метою було забезпечити гостей Регіонального ландшафтного парку активним видом відпочинку, де всі без обмежень змогли навчитися орієнтуватися в умовах дикої природи, насолодитися свіжим повітрям і поринути у світ спортивного азарту. Планується, що наступні змагання проведуть на базі Фельдман Екопарк вже навесні.

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта