Нагороду від легендарного гросмейстера отримав харківський шахіст (ФОТО)

13.09.2013 06:53 Спорт
www. chess-news.ru www. chess-news.ru
Один з найтитулованіших харківських шахістів Павло Ельянов на цьому тижні здобув яскраву перемогу на традиційному міжнародному турнірі з шахів імені Анатолія Карпова.

Змагання вже чотирнадцять років поспіль проходять у невеликому російському місті Пойковський Ханти-Мансійського автономного округу, почесним жителем якого є дванадцятий чемпіон світу з шахів Анатолій Карпов.

Цього року за нагороди престижного турніру сперечалися десять гросмейстерів із семи країн. Павло Ельянов був дебютантом змагань і відразу ж зумів завоювати головний трофей. У дев'яти турах харківський гросмейстер набрав шість очок.


Українець виграв на турнірі чотири партії, перемігши росіян Ернесто Інаркієва і Дмитра Яковенка, болгарина Івана Чепарінова та ізраїльського гросмейстера Еміля Сутовського. Ще чотири поєдинки Ельянов завершив внічию, розписавши «мирову» з Яном Непомнящим (Росія), Олександром Оніщуком (США), Віорелом Бологаном (Молдова) та Віктором Лазничком (Чехія). Єдиної поразки харків’янин зазнав у партії проти росіянина Олександра Мотильова. Втім, ця локальна невдача не вплинула на підсумкове лідируюче положення нашого земляка.

Російські гросмейстери Мотильов та Інаркієв, які посіли друге та третє місця, відстали від Ельянова на пів-очка та один бал відповідно.

Заслужені нагороди харківському переможцю та призерам турніру особисто вручив Анатолій Карпов. На церемонії нагородження знаменитий шахіст особливо відзначив, що перемогти на цьому турнірі завжди було непросто, адже за складом учасників змагання в Пойковському вже багато років входять до четвірки кращих світових турнірів, які проходять за коловою системою.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта