П'ять тисяч студентів влаштували спортивний флешмоб у Харкові

21.09.2018 16:00 Спорт
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Наш регіон став центром відзначення в Україні Міжнародного дня студентського спорту.

Учасниками спортивного свята, що пройшло на території фізкультурно-спортивного комплексу «Локомотив», стали близько 5000 студентів та викладачів Харківської державної академії фізичної культури, а також спортсмени з інших регіонів України, харків'яни та гості міста.

На території комплексу розмістилося 20 локацій, які представляли різні види спорту. Для гостей свята провели майстер-класи, під час яких кожен мав змогу спробувати свої сили в різних видах спорту та обрати той, який йому до душі. Також частиною свята став флешмоб із підтягування.

–  Підтягуються всі –  від маленьких дітей до студентів та посадовців. У флешмобі по всій країні братимуть участь близько 50 тисяч осіб. По Харківській області представлено 30 закладів освіти, – розповів ректор Харківської державної академії фізичної культури України Олександр Ажиппо.

За його словами, більшість змагань Всеукраїнської універсіади відбудеться в січні наступного року на різних локаціях у регіонах країни. Переможці змагань візьмуть участь у Всесвітній універсіаді.

У заходах взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична. Вона привітала на Харківщині студентів-спортсменів з усіх регіонів України та побажала їм успіху на змаганнях Універсіади.

– Дуже гарна традиція складається на Харківщині – завжди підтримувати спорт. Я дякую всім, хто вибрав наш регіон для того, щоб розпочати студентський спортивний рух. Адже Харків студентський, Харків спортивний, Харків завжди пишався своїми спортсменами та їх здобутками, – сказала голова ХОДА. – Бажаю всім успіху, наснаги, віри в себе, тільки перемог та всього найкращого.

Учасників спортивного свята також привітав заступник міністра освіти та науки України Роман Греба.

Читайте також: Чемпіонат Харківської області з футболу: тур компромісів. Фото, відео

– Ви мене надихаєте та вселяєте віру в те, що в України є величезне майбутнє. Ви робите Україну сильною, показуєте своїм друзям та одноліткам, як можна правильно жити та обирати спосіб свого розвитку, – відзначив Роман Греба. –  Хотів би дуже сильно подякувати голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній, яка сама спортсменка і допомагає спорту, допомагає освіті стверджуватися в Харківській області.