Ралі «Кубок Лиманів»: харківські гонщики зіпсували свято одеситам

05.08.2014 11:44 Спорт
Третій етап національної серії з ралі «Кубок Лиманів», який проходив в Одесі, завершився справжнім тріумфом харківських гонщиків.

Цього року Південна Пальміра приймала третій етап ювілейного десятого «Кубка Лиману». На честь круглої дати організатори ралі підготували яскраву та різноманітну програму відкриття змагань у центрі міста. Цікавим та представницьким вийшов і склад учасників турніру. Поборотися за нагороди одеського етапу «Кубка Лиманів» приїхали 50 екіпажів з України, Молдови та Туреччини. Найбільша ж кількість учасників представляла місцеві автоклуби, які на домашній трасі, звичайно, дуже розраховували завоювати головні трофеї ювілейної гонки. 

Утім, усі плани одеситам розладнали харківські майстри авторалі. Причому вперше за десятирічну історію змагань увесь «золотий» запас гонки виграли представники однієї команди, які перемогли у трьох головних гоночних класах цього етапу.

Галерею переможців відкрив екіпаж Миколи Чмиха та Олександра Вільчинського. Харків’яни завоювали головний приз у класі N4. Боротьба за «золото» тут була дуже запеклою. Лише на останній спецділянці Чмих і Вільчинський випередили київський екіпаж Володимира Петренка – до речі, чинного чемпіона «Кубка Лиманів». У класі супер-1600 третій етап поспіль перемогу відсвяткував інший екіпаж команди «ХАДО-Моторспорт» у складі пілота Станіслава Бесєдіна та штурмана Андрія Борового. В Одесі основним конкурентом харків’ян був саме місцевий гонщик Сергій Фаюк. Однак проїхати з «хадовцямі» в одному ритмі більше 200 кілометрів дистанції в одесита не вийшло. Навіть попри те, що наприкінці гонки в машини Бесєдіна виникли деякі технічні проблеми. Третій харківський екіпаж у складі Станіслава Прусса та Михайла Горшкова впевнено фінішував на першій позиції в дволітровому класі авто. У підсумку харківській команді не було рівних також в абсолютному та командному заліку «Кубка Лиманів». І хоча до завершення цієї національної серії з ралі ще два етапи, найближчим конкурентам буде дуже складно не те щоби випередити, але хоча б наздогнати харків’ян у загальному заліку КЛ-2014.

Проте, надалі з’ясовуватимуть, хто найсильніший у «Кубку Лиманів», аж восени. Поки ж найсильніші вітчизняні гонщики свою увагу перенесли на чемпіонат України з ралі, черговий етап якого відбудеться наприкінці серпня на Закарпатті.

Олексій Заржицький, матеріал з газети "Слобідський край" №93 від 05.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта