Рекорд України встановив харківський легкоатлет (ФОТО, ВІДЕО)

08.07.2013 12:19 Спорт

Харків’янин Богдан Бондаренко здобув чергову феєричну перемогу на етапі «Діамантової ліги» з легкої атлетики в секторі для стрибків у висоту.

Після нещодавньої перемоги на сьомому етапі «Діамантової ліги» в англійському Бірмінгемі Бондаренко впевнено виграв і восьмий етап світової легкоатлетичної серії, який проходив у швейцарській Лозанні. 

Під час змагань Богдан узяв з першої спроби висоту 2 метри 39 сантиметрів, поліпшивши при цьому на три сантиметри свій особистий рекорд. А потім з третьої спроби харків’янин злетів на 2 метри 41 сантиметр! Це не тільки найкращий результат нинішнього сезону, а й новий рекорд України зі стрибків у висоту.

Попереднє досягнення на внутрішній арені, яке належало Рудольфу Поварніцину – 2 метри 40 сантиметрів – протрималося майже 30 років, з 1985-го.

Побивши в Лозанні національний рекорд, Богдан штурмував потім і світовий, але 2 метри 46 сантиметрів цього разу йому взяти не вийшло, хоча спроби харківського атлета були дуже близькі до успіху. Утім, переконливо вигравши восьмий етап «Діамантової ліги», Богдан Бондаренко з 14-ма набраними очками вийшов в одноосібні лідери загального заліку цих престижних світових змагань.

До речі, успішний стрибок харків’янина на 2,41 метра – це п’ятий результат в історії цієї дисципліни. Вище стрибали тільки кубинець Хав’єр Сотомайор (2,42; 2,43; 2,44 та 2,45) і швед Патрік Шеберг (2,42). Крім того, Бондаренко став лише дев’ятим легкоатлетом в історії світових стрибків у висоту, якому підкорився стрибок від 2,40 метра й вище.

Олексій Заржицький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта