Робітники МНС користуються картами викладача з-під Харкова (ФОТО)

06.06.2013 12:20 Спорт
фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко
Про зелений туризм мешканці Чугуївщини знають не за чутками. Яскравий приклад — щорічний зліт учнівської молоді Чугуївського району.

До 42-го зліту залучилося у цьому році 17 з 22 учбових закладів Чугуївщини, адже практично при кожній школі району є туристичний гурток.

Водні пішохідні та велосипедні змагання зі спортивного орієнтування, конкурс туристичної пісні — у три дні зльоту організатори примудрилися вмістити заходи на будь-який смак. Мета зльоту — відібрати учасників для обласних спортивних змагань.


- Організацією зльоту займаються керівники та викладачі туристичних гуртків, - розповідає директор Чугуївського районного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Інна Артеменко. - Тренерський склад — це гордість зльоту.


В унікальному туристичному Центрі Чугуївщини, яких на Харківщині всього три, працює також Михайло Надточий. Талант чоловіка складається з того, що він власноруч розробляє карти місцевості для змагань зі спортивного орієнтування. Основа майбутніх карт — знимок із супутника. Зазвичай на таких знимках можна розпізнати великі об'єкти - дерева або водойми. На Михайла ж припадає найважча робота — вимальовування рел'єфу та дрібних деталей.

- Це дуже кропітка робота, - зізнається керівник туристичного гуртку Михайло Надточий. - Робота над картою місцевості для цього зльоту зайняла близько двох років. Площа ділянки, яку я малював, - півтора километри на 800 метрів.

За словами чоловіка, спортивне орієнтування, як вид спорту, щороку стає більш популярним, тому його карти користуються великим попитом на всеукраїнських та обласних змаганнях. Також унікальними зображеннями чугуївського картографіста вже користувалися робітники МНС.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта