«Шахтар» вийшов в плей-оф Ліги чемпіонів. Фото

07.12.2017 08:00 Спорт
Фото Бориса Бреславця Фото Бориса Бреславця
В останньому турі групового етапу «гірники» в Харкові приймали зірковий «Манчестер Сіті».

Для виходу з групи донецькій команді треба було набрати хоча б одне очко в матчі з «Манчестер Сіті», і підопічні Паулу Фонсеки виконали цю місію дуже впевнено.

Донецький «Шахтар» почав цей поєдинок досить активно, і до середини першого тайму українці вийшли вперед. На 26-й хвилині Бернарду вдався шикарний удар з меж штрафного – 1:0. Буквально через хвилину бразилець мав хорошу можливість оформити дубль, але в ближньому бою не зміг переграти голкіпера гостей Едерсона. А через кілька хвилин голкіперу гостей знову довелося виймати м'яч із сітки власних воріт. Бразильський воротар помилився на виході, а Ісмаїлі скористався подарунком співвітчизника і без проблем вразив порожні ворота.

У другому таймі «Манчестер Сіті», який в цьому сезоні ще ніколи не програвав по ходу матчу в два голи, взяв м'яч під свій контроль. Але «гірники» надійно оборонялися і проводили свої разючі контратаки. Українці могли доводити рахунок до розгромного, але трохи не щастило. А ось гості все-таки зуміли забити. Уже в компенсований арбітром час до другого тайму Серхіо Агуеро реалізував пенальті. На більше у зіркових англійців не було ні часу, ні сил, ні бажання.

2:1 – «Шахтар» впевнено перемагає і виходить в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. До речі, ця поразка для англійців стала першою в цьому сезоні.

Нагадаємо, після одного з матчів донецької команди їх наставник Паулу Фонсека обіцяв, якщо його команди вийде в плей-оф ЛЧ, то він з'явиться перед народом в образі супергероя. Португальський фахівець додержав слова – на післяматчевій прес-конференції тренер прийшов в масці і плащі Зорро.

Савелій Мякушко