Спортивний 2016-й у гуморі (Фото, відео)

25.12.2016 15:02 Спорт
Фото: newspile.ru Фото: newspile.ru
Спортивні баталії, зокрема футбольні, можуть вирізнятися не тільки своєю видовищністю, а й курйозністю теж. У році, що минає, було чимало дивовижних епізодів, після ознайомлення з якими ви посміхнетеся.

Порівняння з Висоцьким

Вітчизняний футбол цього року порадував багатьма смішними моментами, але особливо виділяються три з них. Несподіванкою закінчився матч другого туру чемпіонату країни в Луцьку, який відбувся 30 липня. Донецький «Олімпік», що приїхав у гості до «Волині», зумів відіграти два м’ячі, причому останній гол капітан гостей Кирило Петров забив в останній атаці. Після вкидання з-за бокової Емерсон перевів м’яч на дальню штангу, де Петров ударом головою замкнув атаку.

На радощах Кирило зняв футболку і жбурнув її за огорожу. Цим не могли не скористатися засмучені його досягненням місцеві фанати, які напакостили кривдникові їх улюбленців. Один з уболівальників підібрав футболку і почав передавати далі. Сам Петров отримав попередження і змушений був залишити поле – з голим торсом грати заборонено. Фінальний свисток, утім, пролунав через кілька секунд.

Після гри футболіст зізнався, що футболку повернули, а запасної просто не було.

– Після гола на останніх хвилинах емоції завжди зашкалюють. З футболкою вийшло так, що хотів просто кинути, але випадково перекинув через паркан, і фанати почали викидати її зі стадіону, – каже Кирило. – Нічого страшного, це футбол.

24 вересня луцька «Волинь» на виїзді протистояла «Шахтареві». За великим рахунком, «хресто носцям» у цьому поєдинку нічого не світило. Лучани пропустили тричі, хоча якщо б «гірники» не так марнотратно підходили до реалізації своїх моментів, то «відвантажили» б супернику набагато більше. Особ ливо якщо врахувати, що, за словами головного тренера «Волині» Віталія Кварцяного, їхні ворота захищає «спокійний Іхтіандр».

Фото: vv.com.ua

– Воротар – це... це все. У ньому 100 видів спорту. Плюс перший щодо жінок, щодо карт, щодо лазень, щодо більярдів, щодо всього. Як бачите, воротар «зварився»: стояв, як стовп, і не керував, байдуже обличчя, борода – і він спокійний, як Іхтіандр на морському дні. Може, й спав там часом, а точніше – хвилинами! Він повинен керувати, кричати, він після гри взагалі не повинен розмовляти! Він має хрипіти, як Володимир Висоцький після концерту, – емоційно висловився про воротаря Артема Кічака після матчу Віталій Кварцяний.

Через майже два місяці після висловлювань коуча «Волині» цікавий казус стався під час підготовки полів. Сніг цього року ще в останній місяць осені засипав значну частину України, що призвело до впровадження нових методів розчищення футбольного поля в Івано-Франківську. Там 19 листопада місцевий «Тепловик» у рамках 20-го туру Другої ліги мав приймати «Реал Фарму». ПФЛ не дозволила перенести матч, тому у клубі терміново почали шукати спосіб, який допоможе якнайшвидше прибрати сніг з поля. І місцеві новатори вирішили залучити до прибирання снігу... коней.

Фото: football24.ua

А п’ятьма днями раніше з аналогічною проблемою зіткнувся Хмельницький, у якому мав відбутися матч Другої ліги «Поділля» – «Балкани». Поле допомагали розчищати курсанти-прикординники і кілька тракторів.

Фото: football24.ua

Їм вдалося прибрати шар снігу, проте футболісти змушені були грати в багнюці.

Фото: football24.ua

Хотів обігратися із Санта-Клаусом

Але місце для курйозів є не тільки у вітчизняному футболі, а й у європейському теж.

Головним казусом минулого Євро-2016, звичайно, можна вважати виступ збірної України, але давайте поговоримо про щось менш глобальне. Приміром, про амуніцію швейцарців.

Завдяки курйозу ввійде в історію футболу матч групового етапу між збірними Франції та Швейцарії. Господарі чемпіонату за одну гру примудрилися порвати відразу чотири футболки суперників. Після матчу з’ясувалося, що це технічний спонсор збірної «РUMA» щось там недогледів у процесі виготовлення нового одягу, за що потім вибачався. А гумору ситуації додав післяматчевий коментар швейцарського гравця Джердана Шакірі: «Добре, що ці хлопці не займаються виробництвом презервативів».

Курйозний випадок стався на початку вересневого поєдинку Ямайка – Венесуела, коли захисник Кемар Лоусон вибив м’яч за межі футбольного поля. Снаряд вцілив прямо в голову оператору, який відразу знепритомнів. Цікаво, що після першої медичної допомоги чоловік зміг продовжити роботу.

Ще курйозніший і небезпечніший випадок стався в Південній Америці. Божевільні еквадорські бджоли перервали матч «Рівер Плейт» – «Аукас». Комахи напали не тільки на футболістів, а й на фанів на трибунах. Деяким довелося рятуватися втечею.

А от один з найсвіжіших футбольних курйозів стався в Німеччині минулої середи. 21 грудня іспанський центральний півзахисник мюнхенської «Баварії» Тьяго Алькантара став героєм забавного епізоду в останньому матчі чемпіонату Німеччини цього року. У поєдинку з «Лейпцигом» іспанець переплутав партнера із Санта-Клаусом, який вискочив на рекламному щиті біля бровки поля. Швидше за все, така необережність була спровокована однаковою «формою» символа Різдва і гравців мюнхенського клубу. На щастя іспанця, інший гравець мюнхенського клубу, Арьєн Роббен, завдяки природній стартовій швидкості встиг-таки до м’яча після цієї «різдвяної похибки».

Але півзахисник «Баварії» не єдиний, за яким було помічено таку необачність. У листопаді подібним ляпом відзначився гравець англійського «Пітерборо» Майкл Боствік. Виїзна форма цього клубу такого само салатового кольору, як і у стюардів на стадіонах. От хавбек і переплутав адресата передачі.

Стриптиз монголів

Але на футболі курйозність у світі спорту не замикається. У поєдинку за бронзову медаль на змаганнях з вільної боротьби в категорії до 65 кг на Олімпіаді-2016 у Ріо між монголом Ганзорігійном Мандарханом і узбеком Тогрулом Разгаровим тренер монгольської збірної роздягся до трусів, висловивши незгоду із суддівським рішенням віддати перемогу узбецькому борцю.

Після поєдинку рахунок на табло був на користь Мандархана – 7:6, тренери вибігли на татамі з прапором Монголії і почали святкувати тріумф. Через кілька секунд судді оштрафували монгольського борця, зарахували сьомий бал Разгарову, і присудили йому перемогу.

Тренери Мандархана не погодилися з рішенням арбітрів і подали протест. Судді пояснили, що рішення не може бути оскарженим, і тоді один тренер роздягся до трусів, інший – зняв куртку й поло. Потім протест все-таки було прийнято, судді подивилися повтор, після якого Разгарову додали ще один бал. У підсумку бронзова медаль дісталася спортсмену з Узбекистану, а монгольські тренери заспокоїлися і покинули килим.

Ще один незвичайний випадок стався у США. 12 листопада під час забігу на вісім миль (12,8 км), організованого університетом Гвінед-Мерсі Джастін, члена команди з кросу Делузіо збив олень.

Коли Делузіо був у милі від фінішу, один з оленів, які перетинали дорогу спортсменам, на повному скаку врізався в бігуна, збивши його з ніг. Від удару Делузіо відкинуло на метр. Постраждалому знадобилося кілька хвилин, щоб оговтатись і піднятися. Незважаючи на отримані травми, спортсмен продовжив крос і добіг до фінішу.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта