Стали відомі півфіналісти зимового обласного чемпіонату з футболу

02.04.2018 17:37 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
У минулі вихідні, 31 березня – 1 квітня, для багатьох команд завершилася регулярна першість.

Перенесений шостий тур для багатьох команд став останнім у «регулярці». У групі А з абсолютним показником регулярну першість завершив ФК «Люботин». Для досягнення максимального показника за набраними очками люботинцям треба було вигравати в сильного харківського «Універ-Динамо ХНУВС». Із турнірної точки зору цей поєдинок нічого не вирішував. І до цього було зрозуміло, що «Люботин» завершить «регулярку» на першому місці, а динамівці – на другому. Однак для обох команд цей матч був своєрідною можливою генеральною репетицією матчу плей-оф, адже за певним збігом обставин люботинці з харків’янами можуть зустрітися в матчі або за золото, або за бронзу.

Звітний матч «городяни» почали доволі активно й у першому таймі повністю перевершили суперника, про що свідчать два забиті ними голи до перерви. Дубль на рахунку Коробкіна. До середини другого тайму команда-лідер збільшила перевагу в рахунку до розгромного, втім, один м’яч харків’яни відіграли, встановивши тим самим підсумковий рахунок зустрічі – 3:1 на користь Люботина.

Гольову «перестрілку» влаштували «Зміїв» і сковородинівська «НИВА» – 6:4. У цьому поєдинку було зафіксовано відразу чотири дублі. Три з них на рахунку гравців команди-переможниці – Чаплика, Руденка та Чеховського. Ще один у свій актив вніс сковородинівець Тараненко.

В інших матчах цієї групи «Лозова-Панютине» розгромила первомайський «Квадро» 4:1. ФК «Рогань» без проблем впорався з останньою командою першості «УФК-Олімпік» U-17 – 2:0, а балаклійський «Цементник» мінімально здолав «Арену» U-19 – 2:1, завдяки чому завершив «регулярку» на п’ятому місці.

А от у групі Б не все так однозначно, як в А, через те, що у «Вовчанська» в запасі є дві гри.

В останньому для себе турі «Металіст Юніор» здобув свою восьму перемогу з дев’яти можливих. Цього разу жертвою команди Сергія Валяєва стала «Геліос-Академія». «Жовто-сині» розгромили «сонячних» 4:1. Завдяки цій перемозі «Металіст Юніор» забезпечив собі участь у півфіналі, утім, поки «Вовчанськ» не зіграє свої два матчі (обидва заплановані на цьому тижні), невідомо, з якого місця вийде «метал».

Що стосується «вовків», то на них чекають зустрічі із солоницівським «Енергетиком» і ФК «Первомайський». Щоб залишитися у двійці, команді Андрія Березовчука головне не програти енергетикам, які з грою в запасі відстають від «вовків» на два залікові бали. Якщо це трапиться, то вся Солоницівка «триматиме кулаки» за колег з «Первомайського». Проте важко уявити, що «Вовчанськ», який виграв усі сім матчів і при цьому не пропустив, не вийде в півфінал.

Матчі плей-оф відбудуться 14–15 квітня.

Савелій Мякушко