Студенти у Харкові з'ясували, у кого сильніші руки

13.12.2012 10:46 Спорт
http://sterlitamak.bezformata.ru http://sterlitamak.bezformata.ru
У спорткомплексі Харківської національної академії міського господарства відбувся масштабний студентський чемпіонат України з армспорту.

Посперечатися за нагороди національного турніру в цьому році виявили бажання 228 учасників із 51 вишу України, дев’ять з них представляли харківський регіон. Чоловіки визначали кращого на лівій і правій руках у дев’яти вагових категоріях, жінки – у трьох.

За словами президента Української Федерації Армспорту, заслуженого тренера України Володимира Петренка, цей вид спорту на сьогодні є одним з найпопулярніших у студентському середовищі:

– Армспорт – дуже доступний вид спорту. Він не вимагає великих фінансових витрат і активно розвивається практично в усіх вишах країни. Саме студенти складають кістяк збірної України з армреслінгу, яка багато років поспіль успішно виступає на міжнародній арені, – зазначив керівник Української Федерації Армспорту.

Харків’яни, як і минулого року, знову опинилися на провідних ролях у суперечці найсильніших студентів-рукоборців України. Переможцями чемпіонату на лівій руці стали вихованці НТУ «ХПІ» Максим Марченко і Владислав Жегус, які вибороли золоті нагороди у вазі до 55 та 65 кілограмів відповідно. У змаганнях на правій руці своїх суперників упевнено здолав студент Української державної академії залізничного транспорту Олег Лапшин.

У жіночих баталіях переможну партію виконала аспірантка Харківського Національного педагогічного університету Лариса Тихонович. Діюча чемпіонка України підтвердила статус фаворита й на студентському турнірі, здобувши перемогу у ваговій категорії до 60 кілограмів в обох фіналах – на правій і лівій руках.

Ще дві нагороди вищого ґатунку у вазі до 65 кілограмів завоювали студентка Харківського національного медичного університету Арзу Гасанова (на правій руці) та «лівша» Олена Трегубова з НТУ «ХПІ». Харківські «політехніки» здобули на цьогорічному студентському чемпіонаті країни й загальнокомандну перемогу. На командному п’єдесталі пошани до них приєдналися рукоборці Полтавського технічного університету та Харківського педуніверситету ім. Г. С. Сковороди.

Спільними зусиллями спортсмени дев’яти харківських вишів зібрали розкішну колекцію із семи золотих, десяти срібних і 14-ти бронзових медалей.

Олексій Заржицький, матеріал з газети "Слобідський край" №149 від 13.12.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта