Табір, у якому тренувались Клочкова і Гладкий. Сьогодення (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18.06.2013 06:01 Спорт
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч
У спортивному оздоровчому таборі «Чайка» Вовчанського району відкрита перша зміна, в таборі відпочивають 129 дітей віком від 12 до 17 років.

Серед них є чемпіони Європи і  призери всеукраїнських змагань.

Табір відноситься до Харківського державного вищого училища фізичної культури, тому тут відпочивають юні спортсмени.

Як розповів заступник директора  училища Олександр Ігнаткін, у таборі організовані чотири спортивні відділення: водного поло, велоспорту, футболу і вільної боротьби.

- У нас навчально-тренувальна робота здійснюється цілорічно. Коли навчання закінчується, діти три зміни знаходяться у спортивно-оздоровчому таборі “Чайка”, де вони відновлюють здоров’я, набирають сил після виснажливого спортивного сезону, і продовжують удосконалювати своє і тактичну і загальну фізичну підготовку, - говорить Олександр Ігнаткін.

Вихованці розповідають, що для них організовано два тренування на день, вони мають змогу плавати у Печенізькому водосховищі і відпочивати на свій розсуд у вільний час.Для дітей проводять зустрічі із ветеранами, які надають їм “Уроки мужності”.

СЬОГОДЕННЯ ТАБОРУ ХАРКІВСЬКИХ ОЛІМПІЙЦІВ. ФОТОГАЛЕРЕЯ ТУТ

- Ми встигаємо відпочивати, тренування проходять на високому рівні, сильно не втомлюємося, - говорить Дар’я Ветрова.- Особливо запам’ятовуються творчі конкурси і веселі тренування.

Як розповів директор табору Петро Півень, для відпочинку дітей тут створені всі умови: 5-разове харчування, літній і гарячий душ, парилка для спортсменів, де вони розвантажуються після тренувань.

Табір розташований на березі Печенізького водосховища, де є умови для плавання і загаряння, є навіси і ліжаки. Також на території табору багато спортивних полів: і футбольні і малі футбольні, баскетбольні поля, спортивні майданчики для вільної боротьби. Крім того, є бібліотека, актовий зал і більярдна зала.

Протягом зміни для дітей влаштовують спортивні змагання між відділеннями: з волейболу, шахів, шахмат, міні-футболу, баскетболу, перетягування канату.

- Діти змагаються з великим завзяттям, - стверджує Петро Півень. - Табір у нас з великим досвідом роботи, протягом 40 років він існує. Наші вихованці: це олімпійський чемпіон зі стрільби з лука Рубан, легенди спорту — Балтача, Бессонов, зараз наш вихованець — футболіст Олександр Гладкий грає за “Карпати”. Пишаємося ми і Яною Клочковою, яка у нас теж колись відпочивала.

Табір розрахований на 170 місць для дітей віком від 12 до 17 років. За три літні місяці тут відпочинуть 520 чоловік.

За інформацією заступника директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергія Христоєва, на території Харківської області функціонує 94 дитячі спортивні школи, 6 шкіл олімпійського резерву, 2 школи вищої спортивної майстерності. Загальне охоплення дітей віком від 6 до 18 років заняттями спортом близько 50 тисяч осіб.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта