Тисячі парапланів пролетять над Кримом у травні

22.03.2013 09:51 Спорт
http://www.crimea-on-line.ru http://www.crimea-on-line.ru
Унікальний фестиваль повітроплавання пройде у Коктебелі цього року вперше.

Аби привабити туристів не лише у пекельні літні місяці, а й у травні та вересні, у Криму пропонують купу розваг. Зокрема, на півострові проводять величезну кількість фестивалів: винні дегустаційні для сомельє-любителів, крупні музичні за участю світових зірок, і навіть спортивні.

Причому наймасштабніші та найпопулярніші влаштовують не в гарячий сезон. Кореспонденту “СК” вдалося поспілкуватися з провідним спеціалістом туристичного відділу Коктебельської селищної ради Віталієм Мельничуком, який розповів про фестивальні плани на сезон-2013. Лише в одному Коктебелі пройде 15 таких заходів. І всі вершки заплановані на осінь. Один з найпопулярніших кримських фестивалів Koktebel Jazz Festival пройде з 12 по 15 вересня. Йому передуватиме ще один фестиваль джазу Live in Blue Bay, який заплановано на 4-8 вересня. Найбільший літературний фестиваль в Україні Ювілейний Гранд-фест “Волошинський вересень” (ХІ міжнародний науково-творчий симпозіум) пройде тут з 16 по 29 вересня.

- Оскільки у Коктебелі знаходиться один з найкрупніших парків повітроплавання не лише в Україні, а й у Європі, то цього року планується провести ще й фестиваль повітроплавання, - каже Віталій Мельничук.

Зараз програма фестивалю знаходиться у розробці, тому точної дати і терміни його проведення ще не відомі, але орієнтовно він пройде у два етапи: у травні та вересні. Фестиваль унікальний, подібного в Криму ще не проводили. Організатори кажуть, що він стане одним з наймасштабнішим у Європі. У ньому візьмуть участь представники малої авіації — дельтапланеристи та парапланеристи з України, Росії, Білорусі та інших країн. В рамках фестивалю проводитимуться семінари, майстер-класи, тренінгові та навчальні польоти.

- Звісно буде у нас і формат для новачків, коли людина вислухавши півгодинний інструктаж зможе у присутності інструктора (вони йтимуть в одній зв'язці) здійснити стрибок з парашутом або ж політати на параплані, якщо не в якості пілота, то в якості пасажира, - каже Віталій Мельничук. Очікується, що всього на фестиваль прибуде близько десяти тис учасників. А в кінці на горі Климент'єва пройде грандіозний концерт.

Новинкою стане і фестиваль народної творчості, на якому будуть представлені народні ремесла: ковальська справа, вишивка, гончарство, різьба по дереву та інші.
- У творчих майстернях можна буде не лише помилуватися роботами, а й пройти майстер-класи, - розповів Віталій Мельничук.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта