У ФФУ поділилися очікуваннями щодо майбутніх міжнародних матчів на Металісті

16.12.2016 19:28 Спорт
Фото: ultras.org.ua Фото: ultras.org.ua
Чиновники сподіваються, що Харків стане зразком в організації матчів будь-якого рівня.

Тиждень тому виконком УЄФА дозволив Харкову приймати матчі міжнародного рівня – ігри збірних, Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Віце-президент ФФУ, голова Комітету з етики та чесної гри Ігор Кочетов сподівається, що Харків гідно впорається з цією місією.

– Ми дуже сподіваємося, щоб в Харків повернувся європейський футбол і це місто стало зразком поведінки вболівальників та організації матчів на будь-якому рівні, – розповідає Ігор Кочетов. – Для нас це дуже важливо, тому що в Україні вже практично не залишилося стадіонів, на яких можна проводити міжнародні матчі. Це фактично Київ, Одеса, і добре, що сьогодні є у нас Харків. А Львів може приймати тільки єврокубки, а збірну поки ні (через витівки фанатів. – Прим.). Тому дуже важливо, щоб всі зацікавлені сторони перейнялися цим. І в першу чергу вболівальники, ультрас, фани. Треба, щоб всі розуміли, що безпека і організація матчів повинна бути на найвищому рівні.

Першим єврокубковим матчем для Харкова за більш ніж три роки може стати матч 1/16 Ліги Європи між "Шахтарем" і “Сельтою”.

– Велика ймовірність, що з “Сельтою” “гірники” гратимуть у Харкові? Не знаю. Це рішення приймає безпосередньо “Шахтар”, і я не сумніваюся, якщо місцева влада Харкова піде назустріч клубу, то “Шахтар” може провести цей матч у Харкові. Донецьку команду підтримують в цьому місті, і є така інформація, що і сам клуб хоче проводити матчі в Харкові, – каже Ігор Кочетов.

Якщо в наступному році матчі, проведені на “Металісті”, пройдуть без будь-яких пригод, то велика ймовірність того, що наше місто прийме матчі найпрестижнішого єврокубкового турніру Старого світу, Ліги чемпіонів.

Володимир Олександров

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта