У Харків знову завітала Ліга чемпіонів (ФОТО)

27.09.2013 07:00 Спорт
Фото: сайт ГК "Мотор" Фото: сайт ГК "Мотор"
Гандбол найвищого ґатунку повернувся до Першої столиці. Завдяки запорізькому клубу «Мотор» харківські шанувальники «ручного м’яча» отримали чудову нагоду відвідати захоплюючи поєдинки головного гандбольного турніру Старого Світу серед клубних команд.

Річ у тому, що «Мотор» зараз не має можливості приймати європейських грандів гандболу в рідному Запоріжжі. Найбільш підходящий для проведення матчів такого рівня Палац спорту «Юність» знаходиться на реконструкції, решта запорізьких спортивних арен не пройшли вимоги Європейської федерації гандболу.

Після недовгих роздумів вибір діючих чемпіонів України з гандболу виявився на користь харківського Палацу спорту «Локомотив», в якому, за словами самих же гравців «Мотора», прекрасні умови як для підготовчих тренувальних зборів, так і для проведення єврокубкових матчів. Наразі існує домовленість, що запоріжці зіграють у Харкові три свої домашні поєдинки групового етапу Ліги чемпіонів.

В цьому континентальному турнірі команда з Запоріжжя виступає в групі «А». Свій старт у Лізі чемпіонів «Мотор» розпочав на виїзді. В першому турі підопічні олімпійського чемпіона Сергія Бебешка зіграли внічию з німецьким «Рейном» - 31:31.

І ось у другому турі в гості до запорожців у Харків завітав найтитулованіший клуб Хорватії - загребська «Кроація». Балканці двадцять три рази перемагали у національному чемпіонаті, двічі вигравали Кубок європейських чемпіонів і ще чотири рази виходили у фінал Ліги чемпіонів. Втім, український дебютант головних клубних змагань Європи боязкості перед іменитим суперником не виказав.



Гандболісти «Мотора» досить швидко освоїлися на майданчику харківського ПС «Локомотив». Тим більше, що українського чемпіона підтримував повний зал глядачів.



Крім запорізьких вболівальників, які приїхали у Першу столицю на чотирьох автобусах, на трибунах було чимало харківських шанувальників гандболу, які також відчайдушно вболівали за «Мотор». За такої підтримки гравці запорізького клубу вже на початку гри відірвалися від суперника на три м'ячі - 7:4. В подальшому, незважаючи на всі спроби гостей змінити ситуацію, господарі зберегли цей запас до самої перерви - 18:15.



Однак, те, що хорватам не вдалося в першому таймі, вони досить легко змогли надолужити в стартові хвилини другої половини зустрічі. Видавши ударний відрізок, гості забили відразу п'ять «сухих» м'ячів поспіль і вийшли вперед.



Надалі поєдинок чимось нагадував гойдалки. Суперники грали з перемінним успіхом, коли лідирувала то одна, то інша команда. Кульмінація матчу настала за півтори хвилини до його закінчення. За нічийного рахунку 30:30 чеський голкіпер «Мотора» Ріхард Штохль парирував два небезпечних кидки загребських гандболістів, а потім швидку атаку господарів результативно завершив один з кращих бомбардирів цього матчу - Сергій Бурка (загалом забив у ворота «Кроації» сім м’ячів).



У підсумку 31:30 - це дебютна перемога «Мотора» в Лізі чемпіонів. Харків виявився для запорожців фартовим містом.



- Якщо чесно, то я не очікував, що на матчі буде аншлаг. Крім наших уболівальників у залі було багато харків’ян, які також активно підтримували і вболівали нашу команду. Я дуже вдячний глядачам! Упевнений, що це й їх заслуга в тому, що ми здобули на харківській землі цю історичну для нас перемогу, - зазначив після гри головний тренер «Мотора» Сергій Бебешко.



Набравши після двох ігор три очка, у турнірній таблиці групі «А» запоріжці займають зараз другу позицію. Випереджає українців лише угорський «Веспрем», в активі якого чотири бали.

Саме з угорцями «Мотор» зіграє десятого жовтня на виїзді в рамках третього туру. А сімнадцятого жовтня вже у Харкові підопічні Сергія Бебешко проведуть матч проти словенського чемпіона – команди «Цельє». Для виходу в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів запорізькому клубу необхідно зайняти в своїй групі підсумкове місце не нижче четвертого з шести команд.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта