У небі над Харковом встановлено рекорд України (Фото, Відео)

17.07.2017 10:35 Спорт
Фото: aeroclub.net.ua Фото: aeroclub.net.ua
На аеродромі "Коротич", у Харківській області, 16 липня було встановлено рекорд України в категорії "Великі формації з перестроюванням".

Рекордний стрибок виконаний з висоти 5500 метрів. На борту літака спортсмени перебували із застосуванням індивідуального кисню.

Для рекордних спроб спортсмени спочатку запланували 2 стрибкові дні і 8 спроб. Однак перший день виявився тренувальним - в ході розборів повітряної відеозйомки стрибків судді зарахували не всі захоплення намічених формацій. Про це повідомляє сайт Харківського аероклубу ім. В. С. Гризодубової.

У другому стрибку другого дня всі захоплення були зафіксовані. Рекорд України в категорії «Великі формації» «Назад в майбутнє. 20-way» зарахований.

Учасниками рекорду стали 21 спортсмен-парашутист з усієї України. Серед них - 20 учасників формації і повітряний відеооператор. У їх числі - неодноразові рекордсмени України та світу в парашутних видах спорту. Загальне керівництво проекту здійснював президент Федерації парашутного спорту України Олег Шаповалов.

Еліна Світоліна опустилася в світовому рейтингу

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта