Учасники Олімпіади-2012 у Лондоні виступили на харківському турнірі (ФОТО)

16.10.2012 13:06 Спорт
фото Валерія Несенова фото Валерія Несенова
На початку жовтня у спортивному комплексі «Локомотив» ім. Г. М. Кірпи вперше в Україні пройшов міжнародний турнір з тхеквондо ВТФ класу «А» Ukraine Open Cup.

Щоб покращити свій рейтинг напередодні чемпіонатів Європи та світу, а також за нагородами турніру до Харкова прибули майже 600 спортсменів не тільки з усіх куточків України, але також із Росії, Білорусі, Молдови, Латвії, Естонії та Азербайджану.

Потужною командою, яка налічувала 77 спортсменів, виступила збірна Харківської області. Значних успіхів досягли кадети та юніори, які за підсумками змагань посіли перші місця в загальнокомандному рейтингу.


На рахунку харківських кадетів, зокрема, по чотири перших, других і третіх місць. Переможцями турніру стали: Владислав Аровіч, Данило Челішев, Анастасія Димшакова та Тетяна Дікіна.

Юніори здобули п’ять перших, чотири других та сім третіх місць. Переможцями турніру стали: Гнат Бурдаков, Артем Марченко, Антон Заєць, Данила Ігнатій та Аліна Маслюк.
Але не всі харків’яни змогли продемонструвати свій бійцівський характер і здобути перемогу. У дорослій віковій групі харківські тхеквондисти в загальнокомандному підсумку не змогли потрапити до трійки призерів і посіли лише четверте місце.


У складі харківської збірної виступали й учасники лондонської Олімпіади Марина Конєва та Григорій Гусаров. Обидва спортсмени показали хороші результати, але турнір для них завершився по-різному. Григорій успішно дійшов до фіналу, з легкістю перемігши трьох суперників, але на останній двобій вирішив не виходити, бо ще не повністю відновився після Олімпійських ігор. Спортсмен вирішив приберегти сили та здоров’я до аналогічного, але складнішого турніру в Росії, де в його ваговій категорії буде багато суперників. Фінальний виступ Марини Конєвої, навпаки, зірвався за ініціативи суперниці, яка, щоб зайвий раз не травмуватися, не стала виходити проти сильнішої харківської спортсменки. Загалом на змаганнях Марина провела лише один бій і у півфіналі впевнено здолала представницю Росії.


Окрім Марини Конєвої, золото для Харківщини здобув Олександр Хоменко, а Олексій Жеребчевский та Ілона Кірія стали бронзовими призерами турніру.

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №124 від 16.10.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта