Україна - Македонія: головне, є результат

13.10.2014 07:27 Спорт
football.ua football.ua
Підопічні Михайла Фоменка здобули свою другу перемогу у відбірному циклі на чемпіонат Європи 2016 року.

Домашній поєдинок на переповненій «Арені Львів» проти збірної Македонії українці розпочали дуже агресивно. Перші 15 хвилин гри господарі поля практично не виходили зі штрафного майданчика суперника, проте забити швидкий гол їм завадила власна неточність і голкіпер македонців Томе Пачовські. В середині першого тайму «синьо-жовті» дещо збавили оберти, а ось осміліли гості ледь не відкрили рахунок. Супермомент на 21-й хвилині отримав Адіс Яховіч, проте вийшовши один на один з Андрієм Пятовим, екс-гравець полтавської «Ворскли» програв дуель нашому голкіперу.

До перерви відмінна реакція Пятова ще як мінімум тричі виручала українську команду, коли після неприємних дальніх ударів Андрій переводив м'яч на кутовий. Щоправда, українці також намагалися не засиджуватися в обороні. На 36-й хвилині Андрій Ярмоленко навіть забив гол, але арбітр відмінив взяття воріт через офсайд. А ось в компенсований до першого тайму час молодий партнер Ярмоленка по київському «Динамо» Сергій Сидорчук все зробив за правилами, забивши такий довгоочікуваний м'яч. Гольову атаку розпочав Євген Коноплянка. Він на швидкості увірвався в штрафну і прострілив до воріт. Там м'яч рикошетом від Ярмоленка відскочив до Сидорчука, який з близької відстані потужним ударом увігнав «круглого» у сітку - 1:0. До речі, Сергій забив за збірну вже у другому матчі поспіль. Причому і сам поєдинок за головну команду країни для нього був лише другим в кар'єрі - відмінна результативність! 

  На початку другого тайму українці могли подвоїти перевагу. Штурм воріт македонців призвів до того, що на 47-й хвилині захисник гостей Олександр Дамчевскі у власній штрафній збив Романа Зозулю. Однак безперечний пенальті голом не став - Ярмоленко пробив з «точки» в поперечину. Цей прикрий епізод українці пережили спокійно. Як і на початку матчу, вони продовжували домінувати на полі, але господарів постійно підводила реалізація. В середині другого тайму наставник гостей Бошко Джуровскі, намагаючись підсилити гру своєї команди, зробив дві заміни. «Свіжі» футболісти, дійсно, додали македонцям гостроти в атаці. До того ж було видно, що українці «підсіли» фізично і вже не завжди встигали за гравцями приїжджої команди. В заключну чверть гри македонці все частіше загрожували воротам українців, змусивши Андрія Пятова працювати на останньому рубежі в повну силу.

А на 82-й хвилині чудову атмосферу та підтримку «синьо-жовтої» збірної на львівському стадіоні зіпсували кілька десятків горе-вболівальників. Через їх безглузді фокуси з піротехнікою арбітр навіть зупинив матч, а гравцям української команди довелося йти на переговори до трибун з ультрас з проханнями припинити вакханалію. І хоча гра невдовзі була відновлена, навряд чи цей прикрий епізод залишиться без уваги з боку УЄФА, тим більше, що «Арена Львів», завдяки таким фанатам, вже мала дискваліфікацію в минулому відбірковому циклі...

  Наприкінці ж гри справжніх українських уболівальників чекали дуже нервові та довгі заключні хвилини. Македонці знайшли в собі сили на фінальний штурм, в ході якого двічі подавали кутові, але українські футболісти вистояли і потрібний для себе переможний результат зберегли. На останній хвилині господарі зуміли навіть організувати швидку контратаку, але хавбек «Металіста» Едмар з хорошої позиції пробив вище воріт.
  Після трьох турів підопічні Михайла Фоменка мають в активі 6 очок і ділять разом зі збірною Іспанії друге-третє місце. Очолює групу команда Словаччини, яка в трьох матчах здобула три перемоги. Відбір на Євро-2016 відновиться тепер 15-го листопада. Українці в цей день на виїзді зіграють проти Люксембурга.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта