Україна помстилася за 1999 рік і дізналася потенційних суперників на Євро-2016

18.11.2015 12:25 Спорт
Фото: vk.com Фото: vk.com
Вчора підопічні Михайла Фоменка зуміли в Мариборі відстояти потрібний для себе результат і вперше в історії пройти раунд плей-оф.

Після впевненої домашньої перемоги над Словенією (2:0) шанси на підсумковий успіх наших футболістів були дуже високі. Вболівальники "синьо-жовтих" у повторній зустрічі побоювалися лише одного: недооцінка суперника після впевненої вікторії, яка, як свідчить історія, могла обернутися непоправним.

Перші хвилини зустрічі і вся гра в цілому пройшли в жорсткій боротьбі, чому свідчать 6 жовтих і одна червона карток, а також розбита голова Артема Кравця, який після зіткнення з опонентом догравав зустріч у пов'язці.

Щодо того, як пройшов матч, то з перших хвилин словенці ясно дали зрозуміти: вони будуть атакувати протягом усієї зустрічі, щоб піднести справжній подарунок фанатам у вигляді підсумкової вікторії. Перед грою, захисник словенців Міша Бречко заявляв, що одна з головних цілей словенців у повторній зустрічі, забити гол до 40-ї хвилини. Партнери по збірній почули свого бека і навіть перестаралися, відкривши рахунок вже на 11-ій хвилині. Після навісу в штрафну беки нашої команди залишили без нагляду захисника господарів Боштьяна Цесара, який з кількох метрів відкрив рахунок в матчі. Далі господарі масовано атакували володіння Андрія П'ятова, але більше до перерви засмутити приїжджих футболістів не змогли.

Що стосується гри підопічних Михайла Фоменка, то вони час від часу проводили разючі контратаки, проте довести їх до логічного завершення не вдавалося.

Після перерви гра не змінилася: словенці продовжували атакувати, а українці – відбиватися всіма силами. В останню десятихвилинку словенці мали чудовий шанс для того, щоб перевести матч до овертайму. Автор "швидкого голу" Цесар знову-таки залишився без нагляду наших гравців і з кількох метрів хотів знову засмутити нашого кіпера. Однак, на цей раз Андрій П'ятов зумів виручити команду.

Вже в доданий арбітром час словенці всією командою кинулися вперед, чим скористались українці і забили бажаний м'яч, який зняв всі питання про переможця цієї дуелі. Кевін Кампль допустив помилку в районі центрального кола, якою скористався Артем Кравець. Форвард "Динамо" виконував такий собі футбольний булліт, тільки з підтримкою у вигляді партнерів, які бігли по сторонах. Артем не поскупився і віддав на Андрія Ярмоленка, якому не склало труднощів вразити порожні ворота.

Українцям з шостої спроби нарешті вдалося зламати цю неприємну традицію і вперше через стикові матчі кваліфікуватися на міжнародний турнір.

Тепер підопічні Михайла Фоменка чекають жеребкування групового етапу Євро-2016, після якого стануть відомі збірні, які будуть грати з нами в одному квартеті.

При жеребкуванні Україна буде посіяна у другому кошику, тому на груповій стадії ми уникнемо зустрічей з Італією, Росією, Швейцарією, Австрією і Хорватією. З першої корзини нам можуть дістатися Франція (країна-господарка), Іспанія (чинний чемпіон), Німеччина, Англія, Португалія і Бельгія. З третьої – Чехія, Швеція, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина. З четвертої – Туреччина, Ірландія, Ісландія, Уельс, Албанія і Північна Ірландія.
Жеребкування відбудеться 12 грудня в Парижі.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта