Україна «розписує мирову», але зберігає шанси потрапити до Франції напряму (ОНОВЛЕНО)

08.09.2015 20:23 Спорт
Фото: riaf.biz Фото: riaf.biz
У відбірковому матчі до ЄВРО-2016 між Словаччиною та Україною команди не зуміли виявити сильнішого (0:0).

Очне протистояння для обох колективів мало особливе турнірне значення. У разі перемоги словацькі футболісти забезпечили б собі пряму путівку на найближчий чемпіонат Європи у Франції, а українцям вікторія дозволила б піднятися на бажане друге місце, так що самовіддача, бажання і настрій у футболістів були позамежними.

Словаччина почала зустріч дуже активно, притиснувши приїжджу команду до воріт Андрія П'ятова, однак, рахунок небезпечним моментам у матчі відкрили саме українці. Євген Коноплянка здійснив свій фірмовий прохід зі зміщенням з флангу в центр, увірвався в штрафному майданчику і чудово пробив у дальній кут – м'яч пролетів поруч зі штангою. А ось дебютний, по-справжньому небезпечний, момент господарів увінчався ударом у ствір воріт – Роберт Мак скинув м'яч під удар Мареку Хамшику, який з льоту хотів вразити ціль, але П'ятов зробив фантастичний сейв, перевівши м'яч на кутовий. До перерви швидкість в грі зменшилася, і команди обмінювалися лише напівмоментами.

Початок другої половини гри ознаменувався травмою гравця господарів Петера Пекаріка. Футболіст «Герти» вирішив на рівному місці придумати собі неприємності: словак з лінії власного штрафного вирішив віддати передачу воротареві практично із землі головою (!). У підсумку Пекарік отримав пошкодження і достроково завершив матч, покинувши межі поля на ношах. А найцікавіше, що, незважаючи на заподіяний збиток власному здоров'ю, захисник міг створити проблеми ще й партнерам. У тому епізоді, коли Пекарік виконував даний маневр, по повторах було видно, що футболіст зіграв рукою у власному штрафному майданчику, але, на його щастя, рефері зустрічі з Англії Мартін Аткінсон цього не побачив.

Обидві сторони нічия не влаштовувала, і команди хотіли вирвати бажані три очки, проте, в найвідповідальніший момент футболістів підводила реалізація. Найкращий шанс після перерви принести перемогу партнерам мав Артем Кравець. Футболіст київського «Динамо» протаранив центр оборони суперника, увірвався в чужі володіння, але завдати точного удару українцеві завадив Томаш Губочан. У кінцівці зустрічі господарі влаштували міні-штурм, але очікуваних плодів це не принесло.

0:0 – закономірний результат цього протистояння, а в паралельному матчі нашої групи іспанці мінімально обіграли македонців (1:0). Таким чином, після восьми турів піренейці посідають перше місце, маючи у своєму активі 21 очко, Словаччина – 19, Україна –  16. А ось у турнірній таблиці серед команд, які посідають треті місця у своїх групах, українці йдуть на першій сходинці і мають непогані шанси кваліфікуватися на Євро-2016 напряму саме завдяки цьому показнику.

Нагадаємо, що краще третє місце відбору потрапляє до Франції без участі в стикових матчах.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта