Український спорт змушений взяти паузу

28.02.2014 05:30 Спорт
У зв'язку з нестабільною обстановкою в країні, на цьому тижні масово скасовувалися спортивні змагання не тільки національного, а й міжнародного масштабу.

На жаль, не минула ця доля й відносно спокійний Харків, в якому вболівальники та спортсмени також залишилися біля «розбитого корита».

Так, у Першій столиці відмінили одразу два довгоочікуваних футбольних матчі. Товариський поєдинок між збірними України та США, який повинен був пройти на полі ОСК «Металіст» 5-го березня, на прохання федерації футболу США був перенесений на Кіпр. А от коли відбудеться домашній матч харківського «Металіста» проти луганської «Зорі», поки не відомо. Дирекція Прем’єр-ліги перенесла найближчий 19-й тур українського футбольного чемпіонату з першого березня на пізніші терміни без вказівки конкретних дат.

Схожа ситуація зараз і в чоловічому чемпіонаті України з водного поло. Ще в понеділок в басейні НТУ «ХПІ» мав розпочатися третій тур нинішнього чемпіонату, але він також був перенесений на більш пізні терміни.

Відразу два тури були скасовані й у футзальному чемпіонаті України. Чинний чемпіон України, харківський «Локомотив» унаслідок таких непередбачуваних змін пропустив, таким чином, виїзний поєдинок з «Єнакієвцем» (20-те лютого), а також домашню зустріч з хмельницьким «Спортлідером» (25-те лютого).

Також засмучені знаходяться зараз любителі баскетболу. «Через занепокоєння щодо безпеки гравців, тренерів, суддів, уболівальників, а також через транспортні проблеми, матчі всіх рівнів змагань з баскетболу в Україні, які заплановано з 24 лютого до 2 березня поточного року, перенесено на пізніший термін. Дати проведення перенесених матчів буде визначено директоратом чемпіонату додатково та згодом повідомлено», - йдеться в офіційній заяві Федерації баскетболу України. Втім, не виключено, що будуть скасовані поєдинки, які були заплановано вже на наступному тижні. Так що проведення двох найближчих домашніх матчів харківського «Авантаж-Політехніка» в українській вищій лізі проти БК «Азовмаш-2» (Маріуполь) та київської команди «Вовча зграя» поки знаходиться під питанням.

А ще в ці вихідні в Харкові очікували відкриття масштабного чемпіонату України з тхеквондо ВТФ, виступити в якому збиралися кілька сотень спортсменів майже з усіх областей України. Національний турнір мав стати заключним відбірковим етапом на чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ, що у травні цього року відбудеться в Азербайджані. Однак, зі зрозумілих причин, кращі тхеквондисти країни в Харкові так і не зібралися, а коли ж таки пройде внутрішній чемпіонат, досі не відомо.

Спорт, він, звичайно, поза політикою. Ось тільки нинішні події в Україні, як бачимо, напряму зачепили інтереси українських спортсменів та їх відданих уболівальників. Вирішити цю ситуацію може тільки скоріша стабілізація обстановки в країні, бо такими темпами взагалі ризикуємо залишитися без професійного спортивного руху в державі...

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта