Українці на голову розбили росіян у традиційних змаганнях на Харківщині

11.02.2013 14:41 Спорт
фото прес-служби Двурічанської РДА фото прес-служби Двурічанської РДА
2 лютого 2013 року Дворічанщина відзначала 70-річчя визволення району від німецьких загарбників під час Великої Вітчизняної війни.

З нагоди великого свята перемоги відбулися спортивні баталії, участь у яких також взяли команди із сусіднього Куп’янська та представники російського міста Валуйки.

За доброю традицією, яка підтримується вже більше ніж 40 років, на свята, присвячені Дню визволення району, до Дворічної завітала чимала спортивна делегація з міста Валуйки Бєлгородської області Російської Федерації.

Після урочистостей і концертної програми на спортивних майданчиках селища відбулися масштабні спортивні змагання з чотирьох видів спорту: футзалу, волейболу, шахів і настільного тенісу.

Розпочали змагання молодіжні склади команд футзалістів. Між собою зустрілися дворічанська команда та гості з Валуйків, які в останні роки виходили переможцями. Але цього разу господарі майданчика, хоча й підішли до гри не зовсім в оптимальному складі, змогли нав’язати супернику боротьбу та завершити матч бойовою нічиєю – 6:6.

У складі дворічанської команди влучними пострілами по воротах суперника відзначились Віталій Ткаченко, Дмитро Карпович, Артем Комісаров, Артем Бражников і двічі – Олег Іванов.

У футзальних змаганнях серед ветеранських команд господарі майданчика в напруженій боротьбі змусили росіян капітулювати й вирвали перемогу з рахунком 7:6. Свою лепту до перемоги внесли Юрій і Віктор Комісарови, Юрій Гніздилов, Євген Шепілов, Петро Медяник. А Володимира Лиманського, який забив двічі, було визнано кращим гравцем матчу.

Перемогу над російською командою святкували й ветерани волейболу Дворічанського району. Гра почалась рівно, але вже під кінець першої партії команда господарів перехопили ініціативу й пішла на перерву з перевагою – 25:17. Другий сет, у якому суперник намагався нав’язати боротьбу, теж завершився перемогою дворічанських волейболістів – 25:21. Кращим у складі дворічан у цій грі було визнано Олега Шишкунова.

Підхопити переможну естафету ветеранів основний склад дворічанської волейбольної команди не зміг. Після чотирьох партій, за нічийного рахунку 2:2, доля матчу вирішувалась у п’ятому сеті. Гості з Валуйків вирвали-таки перемогу завдяки вправним діям колишнього гравця молодіжної збірної Росії Максима Голубчикова. Кращим у складі дворічанської команди в цьому матчі було визнан Геннадія Сахнюка.

Тим часом у приміщенні центру дитячої та юнацької творчості за «Кубок визволення» вели боротьбу шість шахових команд. Основна боротьба за призові місця розгорнулася між командами Куп’янська, Валуйків ч селища Вільшанске Дворічанського району.

Саме вони у підсумку і стали переможцями турніру. Друге місце посіла команда Куп’янська, третіми були росіяни.

Дуже цікава боротьба точилася за тенісними столами. Куп’янські тенісисти, незважаючи на те, що мали у складі абсолютного переможця в особистому заліку Артура Горадзе, у підсумку командної боротьби стали лише другими, поступившись першим місцем росіянам. «Бронза» у командній боротьбі дісталась господарям столів – тенісистам Дворічної.

Команди-переможці в усіх видах змагань було нагороджено грамотами відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Дворічанської райдержадміністрації і районного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Також пам’ятні сувеніри отримали переможці в особистому заліку.

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №18 від 09.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта